Gemeente Meerssen | Werkzaamheden gedeelte van de leiding Watervalderbeek Stationstraat Meerssen

Nieuwsbericht Werkzaamheden gedeelte van de leiding Watervalderbeek Stationstraat Meerssen

Gepubliceerd op: 09 juni 2022 10:40

werk in uitvoering
Op 16 juni starten wij met werkzaamheden aan de leiding / buis van de Watervalderbeek in de Stationstraat in Meerssen. Het betreft het gedeelte vanaf de ingang van het Proosdijpark (aan de kant van het spoor) tot aan de Geul. 

Kumpen NV uit Hasselt (België) zal in opdracht van de gemeente dit deel van de ondergrondse leiding / Watervalderbeek renoveren door midden van relining. Dit betekent dat de leiding van binnenuit wordt gerepareerd door middel van een soort 'kous' die ze aanbrengen aan de binnenkant van de buis. Hierdoor is de overlast voor omwonenden beperkt. 

Reiniging & inspectie

Vooruitlopend op deze renovatie reinigt Coppelmans Rioolreiniging de buis. Van den Akker zal vervolgens de buis inspecteren. 

Planning

Op donderdag 16 juni of vrijdag 17 juni starten we met de voorbereidende werkzaamheden. De relining start op dinsdag 21 juni. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met 24 juni.

Als gevolg van het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de planning afwijken.

Parkeer- en verkeersoverlast

De werkzaamheden kunnen enige (verkeer) overlast met zich meebrengen. Tijdens de werkzaamheden staan er twee vrachtauto's in de straat. Wij vragen om uw begrip voor eventuele overlast.