Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Werk in uitvoering: Pastoor Stevensstraat en Pastoor van Coelmontstraat op de schop

Gepubliceerd op: 09 april 2019 11:10

Pastoor Stevensstraat
De Pastoor P. Stevensstraat en Pastoor A. van Coelmonstraat gaan op de schop. De gemeente maakte afgelopen periode in overleg met de bewoners een plan om beide straten aan de pakken. Belangrijk aandachtspunt hierbij was het verbeteren van de toegankelijkheid van beide straten. Op maandag 1 april is de eerste schop de grond in gegaan in de Pastoor P. Stevensstraat. Wethouder Luc Volders nam afgelopen week een kijkje bij de werkzaamheden.
 Op maandag 15 april starten de werkzaamheden in de Pastoor A. van Coelmontstraat.

De werkzaamheden vinden plaats in fasen. Bewoners ontvangen steeds een bewonersbrief van aannemer Bloem Civieltechniek BV met meer informatie over de fasering, de exacte data van de werkzaamheden in hun straat en welke werkzaamheden er worden uitgevoerd.

Wat gaan we doen?

In beide straten wordt het asfalt en de stoepen verwijderd. Daarna vinden er grondwerkzaamheden plaats. Beide straten krijgen een regenwaterriool. Als dat klaar is, brengen we een nieuwe funderingslaag aan en bestraten we de wegen met klinkers. De stoepen worden breder en de lantaarnpalen worden voorzien van led-verlichting. De straatlampen in de Pastoor Stevensstraat verplaatsen we bovendien naar achteren, zodat het trottoirs nog beter toegankelijk is.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De werkzaamheden duren naar verwachting t/m 14 juni 2019.

Pastoor Stevensstraat

Verkeersmaatregelen

Tijdens de werkzaamheden zijn de straten afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Woningen blijven te voet bereikbaar.

Informatie

Bij vragen kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.