Nieuwsbericht Weekendwerkzaamheden A79 gaan door!

Publicatiedatum: 27 mei 2016 13.40 uur

Het heeft erom gespannen: zijn er komend weekend voldoende droge perioden voor het asfaltwerk op de A79 rijbaan bij Kruisdonk? Pas kort vóór aanvang van weekendwerkzaamheden is een weersvoorspelling immers betrouwbaar genoeg voor een weloverwegen besluit. Dat noemen we ook wel het go–no go moment. Vanochtend konden de wegenbouwers dan eindelijk knopen doorhakken: het weekendwerk gaat door!

Vervanging asfalt

Het asfalt op de A79 rijbaan is eerder dan verwacht toe aan vervanging. In december 2013 brachten we voor de eerste keer nieuw asfalt aan, maar de winterse weersomstandigheden hebben er toe bijgedragen dat het asfalt niet overal optimaal is. Bij te lage temperaturen, harde wind en/of een teveel aan neerslag koelt nieuw asfalt té snel af, waardoor een nieuw wegdek al snel gebreken kan vertonen.

Afsluiting

De A79 richting Heerlen / Aken is van knooppunt Kruisdonk tot en met afrit 1 (Bunde) afgesloten vanaf vrijdagavond 27 tot maandagochtend 30 mei. Oprit 1 Bunde blijft open. Verkeer richting Heerlen en/of Aken moet rekening houden met grote hinder, verkeer naar Maastricht kan gewoon doorgaan.

Werkzaamheden A79