Nieuwsbericht Verkeersmaatregelen Marathon Meerssen

Publicatiedatum: 06 september 2016 13.10 uur

Op zondag 11 september 2016 wordt voor de negentiende keer de Marathon van Meerssen gelopen. Het parcours bestaat uit een ronde van 10,5 kilometer en voert grotendeels door Meerssen en Ulestraten. De lopers kunnen kiezen uit vijf afstanden: 5 km, kwart Marathon (10,5 kilometer), halve Marathon (21,1 kilometer), 20 Engelse mijl (31,5 kilometer) en Marathon (42,2 kilometer). Al naar gelang de afstand komen ze een, twee, drie of vier keer door Ulestraten. Verder zijn er jeugdlopen van 2,5 km, 1200, 800 en 400 meter en is er een donorrun. 

Marathon banner

Supporters en toeschouwers kunnen de wedstrijden prima volgen. Daarnaast zal er om de kilometer een discjockey of live band staan. Feest dus! We nodigen u graag uit om er 11 september met de lopers een geweldige dag van te maken. Nodig familie en vrienden uit, zet de bbq in de voortuin, hang de vlag uit en geniet mee van dit spektakel. Moedig toppers aan en steun de recreanten. Zeker de lopers uit ons eigen dorp zullen uw steun weten te waarderen.

Meer informatie: www.marathonmeerssen.nl.

Verkeersmaatregelen

Om de wedstrijden mogelijk te maken, worden diverse straten afgesloten voor alle verkeer (behalve voetgangers).

Afsluitingen

De Markt in Meerssen is van vrijdag 9 september 23.00 uur tot zondag 11 september 24.00 uur afgesloten. De Kerkstraat, Beekstraat en Kruisstraat in Meerssen zijn op zondag 11 september van 10.00-17.00 uur afgesloten.

Verder zijn op zondag 11 september de volgende straten van 10.45-16.00 uur afgesloten:

 • Gasthuisstraat
 • Humcoverstraat
 • Hekstraat
 • Putstraat
 • Sint Catharinastraat
 • Dorpstraat
 • Genzonweg
 • Hoolstraat
 • Waterval
 • Humcoven
 • Visweg
 • Vogelzang
 • Kuileneindestraat
 • Kruisstraat

Omleiding doorgaand verkeer

Het doorgaand verkeer tussen Meerssen en Ulestraten wordt op zondag 11 september van 10.45-16.00 uur omgeleid.

Bewoners ten oosten van de Sint Catharinastraat in Ulestraten worden vriendelijk gevraagd hun auto buiten het parcours te parkeren. Voor deze bewoners is een oversteek gemaakt om de buurt in en uit te rijden. Deze oversteek is onderaan De Sauveurstraat met de Kennedystraat (en vice versa).

Verkeer van Schimmert naar Ulestraten en Meerssen wordt omgeleid via de Burgemeester Visschersstraat, Nieuwe Vliekerweg, Kruisberg en vice versa.
Verkeer vanaf Bunde naar Valkenburg wordt omgeleid via de Meerssenerweg, Proost de Beaufortstraat, Parallelweg en Herkenberg.

Verkeer vanaf Raar wordt omgeleid via de Korte Raarberg, Synagogeplantsoen, Volderstraat en Herkenberg.

Tijdelijk parkeerverbod Synagogeplantsoen

Omdat het doorgaand verkeer via het Synagogeplantsoen wordt omgeleid, geldt op zondag 11 september van 10.00-17.00 uur een parkeerverbod voor het deel van het Synagogeplantsoen tussen de Kuileneindestraat en de Volderstraat. Bewoners worden verzocht hun auto niet op de straat te parkeren.

Parkeerplaats 't Bergske beperkt toegankelijk

Als gevolg van de afsluiting van het parcours is parkeerplaats 't Bergske op zondag 11 september van 10.45-16.00 uur slechts zeer beperkt toegankelijk. Ook wegrijden van de parkeerplaats is dan nagenoeg niet mogelijk. Bezoekers van de Marathon Meerssen kunnen hun auto parkeren bij Sporthal Marsana, bij het treinstation (aan de overzijde van de spoorweg) of in parkeergarage Proosdijpark.

Omleiding streekbussen

De streekbussen van lijn 5 en 52 van Veolia worden op zondag 11 september van 11.00-16.00 uur omgeleid. Enkele haltes komen tijdelijk te vervallen.

Vragen?

Voor informatie over de verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.

Andere nieuwsberichten over dit onderwerp