Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Update werkzaamheden Meerssen-centrum: Beekstraat & Stationstraat

Gepubliceerd op: 14 februari 2020 12:50

Overkluizing Watervalderbeek fase 2
Onlangs zijn de werkzaamheden van fase 2 van project Overkluizing Watervalderbeek van start gegaan: de aanleg van een nieuw ondergronds beektracé door het onderste deel van de Beekstraat (tussen Gasthuisstraat-Bunderstraat) en de Stationstraat (tussen Bunderstraat -brillenzaak/opticien). Deze straten zijn afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden moeten half april klaar zijn. Wat is er afgelopen week gebeurd en wat staat er voor komende week op de planning? 

Wat is er afgelopen week gebeurd? 

Afgelopen week vorderden de werkzaamheden aan het nieuwe ondergrondse tracé van de Watervalderbeek langzaam, maar gestaag. De grote put die de splitsing van de Watervalderbeek huisvest, is helemaal klaar. De eerste buizen zijn aangesloten. In overleg met de netwerkbeheerders is al een deel van de kabels en leidingen verplaatst. Zo hebben wij meer ruimte voor de buis van de Watervalderbeek. 

Wat gaan we komende week doen? 

Komende week gaan we verder met het nieuwe ondergrondse tracé van de beek tot en met de put op de hoek bij de van juwelier. Als dit klaar is, is het moeilijkste gedeelte van het ondergrondse tracé gerealiseerd. In dit deel liggen namelijk veel kabels en leidingen. Deze moeten we verplaatsen om plek te hebben voor de buis en putten. 

Om de uitbreiding van de Watervalderbeek ongehinderd vanaf de hoek Beekstraat-Stationstraat richting de brillenzaak/opticiën te kunnen leggen, verplaatsen we in de week van 17 t/m 21 februari nog andere kabels en leidingen. De straatstenen van de Stationstraat verwijderen we alvast om de graafwerkzaamheden zo min mogelijk te hinderen.

Op het moment dat de buis van de Watervalderbeek in de Beekstraat klaar is, starten we met het aanvullen van de grond. Vervolgens beginnen we met het bestraten van dit deel van de Beekstraat. Wij houden u op de hoogte van de vorderingen.

Carnavalsoptocht

Met het oog op de carnavalsoptocht Rothem-Meerssen testen we zondag 16 februari met een optochtwagen of de bocht Gasthuisstraat-Beekstraat voldoende vrij is voor de optocht. Door de werkzaamheden gaat de optocht niet door de Stationstraat, maar door de Montfortlaan. 

Planning

Het nieuwe ondergrondse tracé van de Watervalderbeek moet voor half april klaar zijn. Dan gaan we namelijk richting in de periode van mogelijk heftige regenbuien.

Bereikbaarheid

Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand!!!) kunnen altijd door. Verkeer kan wel vanuit de Gasthuisstraat richting de Beekstraat/Volderstraat rijden. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels en de parkeergarage bereikbaar voor publiek! Ook route naar het station blijft voor voetgangers en fietsers begaanbaar. 

Alle informatie over dit project vindt u op de speciale projectpagina op deze website