Gemeente Meerssen | Update werkzaamheden A79: Goede vorderingen

Nieuwsbericht Update werkzaamheden A79: Goede vorderingen

Gepubliceerd op: 18 maart 2021 13:50

A79 werkzaamheden (Foto: Aron Nijs)
De snelweg A79 tussen Maastricht en Heerlen krijgt in 2021 een flinke opknapbeurt. De weg wordt veiliger, stiller en duurzamer. Tijdens de werkzaamheden zijn 4 fases ingepland met afsluitingen van de A79. Tijdens elke fase is een deel van het traject zo'n 4 weken afgesloten. 

Op dit moment zitten we alweer in de derde week van de 1e fase. In deze fase staat het onderhoud aan de snelweg A79 tussen Maastricht en Hulsberg (richting Heerlen) op het programma. Hierdoor is de A79 tussen Maastricht en Hulsberg richting Heerlen sinds eind februari afgesloten. 

Stand van zaken

Ondanks een korte stilval vanwege de storm op 11 maart, vorderen de werkzaamheden gestaag. Op 18 maart is het freeswerk klaar. De hoofdrijbaan kan dan overal geasfalteerd worden de komende 1,5 week. Komend weekend start de aannemer met het aanbrengen van de deklaag op de toe- en afritten. En vanaf maandag met het aanbrengen van geluidsreducerend asfalt (ZOAB) op de hoofdrijbaan. De bermen worden afgewerkt, waardoor ook overal de geleiderail weer kan worden geplaatst.

Zo werken we toe naar 28 maart, wanneer 's avonds de weg weer volledig open gaat voor circa 3 weken.

Tweede fase

Op vrijdag 16 april staat de 2e afsluiting gepland. Deze duurt wederom 4 weken. Deze afsluiting is van Hulsberg naar Heerlen. 

Foto: fotograaf Aron Nijs