Gemeente Meerssen | Update juli: werkzaamheden snelle fietsroute F2 Sittard-Maastricht

Nieuwsbericht Update juli: werkzaamheden snelle fietsroute F2 Sittard-Maastricht

Gepubliceerd op: 05 juli 2022 16:05

Fietsroute
De werkzaamheden aan de snelle fietsroute F2 tussen Sittard-Maastricht verlopen voorspoedig. Om de duur van de werkzaamheden zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer in twee werkgebieden tegelijkertijd. Aannemer BESIX INFRA werkt zowel in Maastricht als in Meerssen verder aan het vernieuwen van de snelle fietsroute.

Tussen rotonde Sint Josephstraat en rotonde Ambyerweg

Het fietspad en de stoep richting rotonde Bunderstraat zijn weer open, net als het fietspad tussen rotonde Bunderstraat en rotonde Sint Josephstraat. Vanaf daar tot aan rotonde Ambyerweg is Besix nog een paar weken aan het werk. Woensdag 20 en donderdag 21 juli wordt een nieuwe laag asfalt aangebracht en als alles meezit kunnen (brom)fietsers richting rotonde Ambyerweg vanaf vrijdag 22 juli weer gebruik maken van het fietspad.

Tussen rotonde Ambyerweg en Mariënwaard

Vanaf de verkeerslichten op de Mariënwaard tot aan de rotonde Ambyerweg worden de werkzaamheden op maandag 11 juli afgerond. Dan start Besix aan de overkant van de Meerssenerweg. Tussen rotonde Ambyerweg en de verkeerslichten bij Mariënwaard worden (brom)fietsers richting Maastricht daarom omgeleid.

Afsluiting kruising Kruisdonk/Mariënwaard: zaterdag 23 juli – hele dag

Bij kruising Kruisdonk/Mariënwaard bouwt aannemer Besix zaterdag 23 juli een verkeersplateau. Automobilisten worden omgeleid, voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan met hulp van verkeersregelaars.

Onder voorbehoud

Wegenwerk is altijd weersafhankelijk. Zo kan er niet geasfalteerd worden als er veel regen valt. Dan is uitstel van de werkzaamheden niet uitgesloten.

Bereikbaarheid en veiligheid

Verkeersregelaars begeleiden het verkeer tijdens de werkzaamheden en zien toe op een veilige verkeerssituatie. De aannemer zorgt ervoor dat woningen en bedrijven steeds bereikbaar zijn. Omwonenden en ondernemers worden door aannemer Besix voortdurend geïnformeerd.

Meer informatie

Kijk voor de planning en de voortgang van de werkzaamheden op de omgevingsapp van BESIX Infra. In de app is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen (via de button 'Contact') en zijn de ter plaatse uitgedeelde bewonersbrieven in te zien. De Omgevingsapp is gratis te downloaden in de App- en Playstore.