Gemeente Meerssen | Update herinrichting Pastoor van Eijsstraat Ulestraten

Nieuwsbericht Update herinrichting Pastoor van Eijsstraat Ulestraten

Gepubliceerd op: 23 december 2021 12:00

werk in uitvoering
De Pastoor van Eijsstraat in Ulestraten ondergaat een herinrichting. De maximumsnelheid in de straat wordt 30 km/u. Daarnaast leggen we een nieuw regenwaterriool aan voor de afvoer van regenwater vanuit de toekomstige regenwaterbuffer aan de Daniëlsteeg.

Het werk is nagenoeg volgens planning verlopen, behoudens het vervangen van de asfaltdeklaag. Toch wordt de weg volgens planning op vrijdag 24 december weer opengesteld voor doorgaand verkeer. De grootschalige omleidingsroute wordt dan verwijderd. De busdienst van Arriva zal vanaf vrijdagavond weer de normale route door Ulestraten volgen.

Vervangen asfalt deklaag wordt uitgesteld

In verband met de slechte weersvoorspellingen in week 51 (de week voor kerst), kiezen we ervoor om geen asfalt deklaag (dit is een dunne toplaag) aan te brengen. Bij de koude temperaturen in combinatie met koude wind kan de kwaliteit van de deklaag niet gegarandeerd worden. Dit betekent dat wij de weg zo laten, voorzien van tijdelijke markering en op normale wijze openstellen voor alle verkeer. De straat krijgt dan in maart 2022 een nieuwe asfalt deklaag.

Aanpassing komingang

In maart worden ook werkzaamheden uitgevoerd aan de komingang aan de Pastoor van Eijsstraat (richting Oensel). U dient er rekening mee te houden dat in maart 2022 de weg opnieuw wordt afgesloten om bovengenoemde werkzaamheden uit te voeren. Ondernemers en aanwonenden worden voorafgaand opnieuw per bewonersbrief geïnformeerd.

Herstraatwerkzaamheden

Het trottoir aan één zijde van de Pastoor van Eijsstraat wordt herstraat. Het betreft de zijde van de even huisnummers. Vanaf maandag 10 januari wordt gestart ter hoogte van Pastoor van Eijsstraat huisnummer 2. Het trottoir wordt herstraat tot aan de komgrens. Deze werkzaamheden nemen ongeveer twee weken in beslag, afhankelijk van weersomstandigheden.

Meer projectinformatie

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Actualiteiten ontvangt u eenvoudig via de gratis BLM Wegenbouw App. Bij vragen kunt u contact opnemen met BLM Wegenbouw: Christian Reuls, e-mail: c.reuls@blmwegenbouw.nl. Telefoon 06-83983728. Of kijk op de projectpagina op deze website.