Nieuwsbericht Tijdelijke afsluiting Saintweg en Oostelijke kanaalweg

Publicatiedatum: 07 maart 2016 16.00 uur

Voor het project Verruimen Julianakanaal voert de firma de Vries & van de Wiel Kust- en Oeverwerken werkzaamheden uit op en langs het Julianakanaal. Door het Julianakanaal te verruimen, kunnen straks grotere binnenvaartschepen op dit traject varen.

Plaatsing damwanden

Tussen KM 9.5 (ten zuiden van Kasteel Elsloo) en KM 12.0 (Groot Meers) worden damwanden geplaatst. Dit gebeurt gedeeltelijk aan de oostzijde en grotendeels aan de westzijde van het Julianakanaal. Om verbreding te mogelijk te maken, wordt een deel van de Westelijke Kanaalweg verlegd (ter hoogte van de oude veerstoep in Elsloo). Van hieruit wordt ook het aanbrengen van de damwanden vanaf het land uitgevoerd.

Tijdelijke afsluiting Saintweg voor alle verkeer

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is de Saintweg (verbindingsweg tussen Geulle aan de Maas en Elsloo) volledig afgesloten voor alle verkeer. Door aanvullende werkzaamheden is de weg nog afgesloten tot en met 22 april 2016. De afsluiting geldt ook voor voetgangers en fietsers.

Tijdelijke afsluiting Oostelijke Kanaalweg voor alle verkeer

In het kader van hetzelfde project Verruimen Julianakanaal worden langs de Oostelijke Kanaalweg werkzaamheden uitgevoerd onderaan de dijk. Als gevolg hiervan is ook de Oostelijke Kanaalweg van 21 maart 2016 t/m vrijdag 15 april 2016 afgesloten voor alle verkeer. Deze afsluiting geldt ook voor voetgangers en fietsers. Kasteel Elsloo blijft vanuit Elsloo wel bereikbaar.

Omleidingsroutes

Voor beide afsluitingen is één omleidingsroute ingesteld via Catsop.

Informatie

Met vragen en opmerkingen kunt u terecht bij omgevingsmanager Jim Oberdorf van de firma De Vries & van de Weil, telefoon 06-53265594. Voor contactgegevens en een actuele planning van de werkzaamheden kunt u kijken op projectwebsite www.julianakanaal.nl.