Gemeente Meerssen | Stand van zaken werkzaamheden Korte Raarberg

Nieuwsbericht Stand van zaken werkzaamheden Korte Raarberg

Gepubliceerd op: 05 juni 2020 12:35

werk in uitvoering
De werkzaamheden aan de Korte Raarberg in Meerssen zijn alweer een paar weken bezig. In de afgelopen weken is het tijdelijke asfalt opgebroken tot aan het paadje bij huisnummer 34. De huisaansluitingen van de woningen in dit gedeelte en de fundering voor de weg zijn vernieuwd. De aannemer is nu bezig met het straatwerk (beklinkeren).

Op de kruising Korte Raarberg - Synagogeplantsoen zijn we een hindernis tegengekomen. Het gaat om een steunblok van Water Maatschappij Limburg (WML) om de waterleiding te versterken. Dit blok is te groot om de middengoot er langs te plaatsen. WML heeft opdracht gekregen dit aan te passen, zodat de leiding haar stabiliteit houdt en wij de middengoot verder kunnen aanleggen.

Planning Korte Raarberg

Om de woningen weer zo snel mogelijk bereikbaar te houden én het werkvak zo kort mogelijk te houden, worden steeds vakken van ongeveer 100 meter dichtgestraat. Op het moment dat een gedeelte van de weg weer wordt opengesteld voor bewoners, wordt een volgende gedeelte opgebroken. Zo houden we het treintje aan het rollen en zijn de woningen zo snel mogelijk weer bereikbaar.