Nieuwsbericht Sloop pand Volderstraat 18 in Meerssen

Publicatiedatum: 04 april 2016 14.50 uur

Op Paasmaandag 28 maart 2016 stortte een gedeelte van het dak van het pand Volderstraat 18 in en kwamen dakpannen op het trottoir terecht. Het pand stond al geruime tijd leeg en was in slechte staat. De gemeente Meerssen sloot in verband met de veiligheid dit gedeelte van de Volderstraat meteen af en stelde een omleidingsroute in voor het verkeer. Eigenaar van het pand Wonen Meerssen is meteen begonnen met de sloop van het dak. Tijdens de werkzaamheden bleek echter dat het pand in zo'n slechte staat was, dat het volledig gesloopt moest worden. De zijgevel van het naastgelegen pand wordt preventief gestut.

Sloopwerkzaamheden Volderstraat 18

Wonen Meerssen is op dinsdagochtend 29 maart begonnen met het slopen van het dak. Tijdens de werkzaamheden bleek echter dat het pand in zo'n slechte staat verkeerde, dat het helemaal gesloopt moest worden. Dat is afgelopen week dan ook gebeurd. Alleen een gedeelte van de voorgevel staat nog overeind.

Stutten zijgevel Volderstraat 16

Omdat het allemaal oude woningen zijn die tegen elkaar aan zijn gebouwd, heeft Wonen Meerssen ook de gevel van het aangrenzende pand Volderstraat 16 gecontroleerd. Door de sloop van Volderstraat 18 is de constructie van de zijgevel mogelijk instabiel. In goed overleg met Wonen Meerssen hebben de bewoners van dit pand tijdelijk elders onderdak gezocht.

Wonen Meerssen start op maandag 4 april met het preventief stutten van de zijgevel, zodat het pand veilig is. Zodra de zijgevel van het pand gestut is, mogen de bewoners weer terug naar hun woning. De straatafzetting en omleidingsroute worden dan opgeheven. Op de langere termijn moeten duurzame constructieve maatregelen worden genomen aan het pand Volderstraat 16. 

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC).