Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Rioleringswerkzaamheden Veeweg, Herkenberg en Korte Raarberg

Gepubliceerd op: 01 februari 2019 10:55

Het riool in een deel van de Veeweg, Herkenberg en Korte Raarberg in Meerssen is aan vervanging toe. Op 28 januari is Gebrs. Kurvers Wegenbouw BV in opdracht van de gemeente gestart met de werkzaamheden. Dit gebeurt in fasen.

In fasen

We voeren de werkzaamheden uit in fasen (zie ook de afbeelding):

Project Veeweg, Herkenberg, Korte Raarberg
Fase 1: Veeweg

Werkzaamheden zijn gestart op 28 januari.
Duur: ca. 5 weken.

Fase 2: Herkenberg Oost
Start werkzaamheden: maandag 22 april.
Kritische werkzaamheden in de meivakantie
Duur: ca. 6 weken

Fase 3: Herkenberg West
Start werkzaamheden: maandag 18 februari.
Duur: ca. 16 weken

Fase 4: Korte Raarberg
Start werkzaamheden: maandag 3 juni.
Duur: nog onbekend afhankelijk van de nutsbedrijven

Start fase 1 regenwaterriool Veeweg

Tijdens fase 1 legt de aannemer een regenwaterriool aan in de Veeweg. Hiervoor moet eerst het asfalt worden verwijderd. Als de nieuwe riolering er in ligt, krijgt de straat een nieuwe funderingslaag en nieuwe bestrating/asfalt. De werkzaamheden van fase 1 zijn gestart op maandag 28 januari en duren naar verwachting 5 weken. De werkdagen van de aannemer duren normaal gesproken van 07.00-17.00 uur. De werkzaamheden zijn echter afhankelijk van het weer.

Bereikbaarheid van woningen

Tijdens de werkzaamheden is de straat waar gewerkt wordt afgesloten voor alle verkeer. Woningen blijven te allen tijde te voet bereikbaar. De trottoirs houden we zo lang mogelijk in stand tijdens de werkzaamheden. Opritten bij de woningen zijn echter niet toegankelijk gedurende het werk. Wij vragen u vriendelijk uw auto daarom elders te parkeren en tijdens de werkzaamheden géén voertuigen binnen het werkvak (de afzetting) te parkeren.

Overlast

We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar de werkzaamheden zullen voor enige overlast zorgen door stof, lawaai, werkverkeer etc. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Informatie

Omwonenden hebben een bewonersbrief ontvangen van de aannemer met contactgegevens. Zij kunnen op werkdagen ook terecht bij de directiekeet van de aannemer nabij de rotonde Herkenberg/Volderstraat. Bij vragen kunt u ook contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl