Nieuwsbericht Proef verbeteren toegankelijkheid Hof van Oranje

Publicatiedatum: 27 september 2016 16.25 uur

De gemeente gaat in overleg met een aantal bewoners een proef doen om de toegankelijkheid van de Hof van Oranje voor minder validen te verbeteren. Bij de inrichting van het hofje is destijds voor gekozen voor verhardingen met natuurlijke materialen. Echter, door de oneffenheid van deze materialen is het voor minder validen (bijvoorbeeld mensen met een rollator) moeilijk hier te lopen. Aan de Hof van Oranje liggen een aantal appartementen die ook geschikt zijn voor ouderen. Daarnaast gebruiken voetgangers het hofje als 'doorsteek' van de Beekstraat naar de Markt.

Proef

De gemeente bekijkt of de toegankelijkheid verbeterd kan worden door tussen de leistenen klinkers aan te brengen. Hierdoor ontstaat een vlakkere overgang tussen de stenen. Op deze manier blijft ook de uitstraling van het hofje gehandhaafd. Bij wijze van proef passen we de bestrating op een aantal plekken aan. Na de proef bekijken we wat de ervaringen zijn en of we ook de rest van het hofje aanpassen. De werkzaamheden vinden plaats in week 40.

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijk Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl