Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Nieuwe openbare LED-verlichting in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 05 juni 2018 11:30

In 2014 stelde de gemeenteraad het beleids- en beheerplan Openbare verlichting vast. De gemeente gaat de openbare verlichting stapsgewijs vervangen door dimbare LED-verlichting. Het voordeel hiervan is dat de lampen ´s nachts niet meer om en om uitgaan, maar allemaal tussen 23.00 en 6.00 uur worden gedimd tot 70%. Dat is veiliger. De LED-lampen gebruiken bovendien minder energie en gaan langer mee.

Vervanging armaturen

Niet alle bestaande armaturen (bovenste gedeelte van de lantaarnpaal) zijn geschikt voor LED-verlichting. Daarom vervangen we ook de armaturen. De keuze hiervan is gemaakt in overleg met o.a. de rayonarchitect (welstand), een vertegenwoordiging van de buurtnetwerken, Milieudefensie, IVN en het duurzaamheidsplatform. Bij de keuze voor de armaturen hebben we rekening gehouden met de omgeving waarin de straatverlichting staat. Karakteristieke dorpskernen of historische gebieden krijgen bijvoorbeeld andere armaturen dan doorgaande wegen, of buiten de bebouwde kom.

Even wennen

De nieuwe LED-lampen hebben al een veel 'warmere' uitstraling dan de LED-lampen van een aantal jaren geleden. Het kan echter toch zo zijn dat u even aan de nieuwe verlichting moet wennen.

Planning

Begin juni starten we met de vervangingswerkzaamheden. Deze nemen ca. 8 weken in beslag.

  • Bunde: Repenhof, Leenhof, Kalverhof, Acacialaan en Kastanjelaan.
  • Meerssen: Weerterbroekplantsoen, Proostenhof, Angelatunnel, Montfortlaan, Proost Frederikstraat, Proost Richardstraat, Proost Willemstraat, Proost Falcostraat, Proost Hugostraat, Proost Abrahamstraat
  • Geulle: Kuiperstraat, Aan de Maas, Brugweg, Gank, Geulderlei, Kommelderweg, Graaf Wolter Hoenstraat, Baron Conradstraat, Poortweg en Westbroek (gedeelte buiten de bebouwde kom).
  • Rothem: Holstraat, Kuilenstraat

In een aantal straten worden ter verbetering van de lichtverdeling enkele lichtmasten verplaatst. Dit is onder andere in de Holstraat, Kuileneindestraat, Montfortlaan, Proost Frederikstraat, Repenhof, Leenhof, Kalverhof en de Kastanjelaan.

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl