Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Kruisdonk-Maastrichterweg: invoeren verplicht gebruik rijbaan voor bromfietsers

Gepubliceerd op: 19 juni 2018 16:30

werk in uitvoering
De gemeente wil fietsers zoveel mogelijk een eigen plek geven. Daar waar mogelijk moeten bromfietsers op de rijbaan rijden en niet meer op een (brom)fietspad. Op maandag 25 juni starten wij met het maken van doorsteken bij de komgrenzen Kruisdonk en Maastrichterweg. Bromfietsers kunnen bij deze doorsteken het (brom)fietspad verlaten en de rijbaan oprijden.

Het fietspad tussen beide komgrenzen is na de werkzaamheden dan ook alleen nog bedoeld voor fietsers. Bromfietsers rijden op de rijbaan. Rasenberg Infra B.V Regio Zuid voert het werk uit in opdracht van de gemeente Meerssen. De werkzaamheden duren ca. 2 weken.

Welke werkzaamheden worden er verricht?

  • Aanleg doorsteken nabij de komgrens Kruisdonk en Maastrichterweg.
  • Aanbrengen rode coating op fietspaden rotonde Witte Hoek.
  • Vervangen verkeersborden 'fiets/bromfietspad' en 'einde fiets/bromfietspad' door borden 'verplicht fietspad' en 'einde verplicht fietspad'.

Verkeershinder

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt de weg ter plekke voor de helft afgezet, Verkeer wordt begeleid door verkeersregelaars.  Het verkeer kan enige hinder hiervan ondervinden

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl (deze link verwijst naar een E-mail adress)