Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Ingebruikname nieuwe verkeerssituatie rond Kindcentrum Meerssen

Gepubliceerd op: 02 november 2018 10:35

Omgeving Kindcentrum MeerssenOp 5 november zijn de belangrijkste werkzaamheden van de herinrichting omgeving Kindcentrum De WereldSter klaar. De nieuwe verkeerssituatie wordt dan in gebruik genomen.  Maar voor we dit doen, vragen wij aandacht voor een aantal belangrijke zaken.

Om voor een veilige schoolomgeving te zorgen, vragen wij ouders/verzorgers/kinderen zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar school te komen. Dit beperkt het aantal auto's in de omgeving van de school en is bovendien gezond Op de kruisingen van de Pastoor Dominicus Hexstraat zijn bij de Pastoor Nicolaas Creftenstraat en de Charles Eijckstraat verhoogde plateaus met zebrapaden aangebracht. Klaarovers begeleiden de kinderen bij het oversteken van de Charles Eijckstraat.

Fietsstraat met eenrichtingsverkeer

Het gedeelte Pastoor Dom. Hexstraat waar Kindcentrum De WereldSter ligt, is een zogenaamde fietsstraat. Dit betekent dat auto's hier wel mogen komen, maar 'te gast' zijn en voldoende ruimte moeten bieden aan de fietsers. Fietsers mogen in beide richtingen rijden. Voor de auto's, scooters en bromfietsers geldt eenrichtingsverkeer vanaf de Pastoor N. Creftenstraat.

Parkeren

Als ouders/verzorgers toch genoodzaakt zijn met de auto te komen en hun kinderen willen begeleiden naar school, dan kunnen zij hun auto kort parkeren bij gemeenschapshuis de Stip. De parkeerplaats is bereikbaar via de inrit aan de Pastoor N. Creftenstraat. Vanaf de parkeerplaats kunnen zij lopen richting het Kindcentrum. De parkeerplaats bij De Stip is bedoeld voor kort parkeren met gebruik van een parkeerschijf. Voor lang parkeren (langer dan twee uur) moet u gebruikmaken van het plein bij de kerk.

Ouders/verzorgers die hun kind(eren) alleen wil laten uitstappen en meteen doorrijden, moeten gebruikmaken van de zoen en zoefstrook in de Pastoor Dom. Hexstraat. Deze strook ligt ter hoogte van De Stip en de begraafplaats. Let op! U mag niet stoppen ter hoogte van de woningen tegenover het Kindcentrum. Dit veroorzaakt overlast voor de bewoners en leidt tot gevaarlijke situaties.

Let op! Dat betekent óók dat kinderen niet in andere straten in de omgeving moet worden afgezet! Dat veroorzaakt onveilige situaties en overlast!

Ideeën/suggesties?

De gemeente Meerssen bekijkt de mogelijkheden om de verkeerssituatie in Meerssen-West verder te verbeteren. Als u ideeën of suggesties heeft zijn deze van harte welkom! U kunt deze mailen aan info@meerssen.nl.

Ouders/verzorgers en gebruikers van het Kindcentrum ontvangen bovenstaande informatie door middel van een brief.

Kindcentrum