Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Amstel Gold Race weekend 2019

Gepubliceerd op: 09 april 2019 11:50

Amstel Gold Race logo
Zaterdag 20 april 2019:
Toerversie Amstel Gold Race

Op zaterdag 20 april 2019 zal de Toerversie Amstel Gold Race verreden worden. 15.000 fietsliefhebbers uit binnen – en buitenland zullen door middel van verschillende routes door Zuid-Limburg fietsen. Diverse routes zullen ook bij u in de buurt langskomen. Het kan dus drukker zijn op de weg tijdens dit weekend!

Uw hulp nodig
De fietsliefhebbers dienen zich in alle situaties te houden aan de reguliere verkeersregels. Hierop zal streng worden gecontroleerd door diverse verkeersregelaars, politie en natuurlijk de organisatie zelf. De organisatie streeft er naar om er voor iedereen een mooi wielerweekend in Zuid-Limburg van te maken. Hiervoor vragen ze uw hulp! Hulp in de zin van begrip voor de vele fietsliefhebbers die het gehele weekend te vinden zullen zijn in Zuid-Limburg!

Voor een uitgebreide routebeschrijving kunt u terecht op www.amstelgoldrace.nl

Zondag 21 april:
Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition

Zondag 21 april 2019 zal de 54e editie van de bekende wielerklassieker de 'Amstel Gold Race' verreden worden. Tevens zal na het succes van 2018 ook wederom een Amstel Gold Race Ladies Edition verreden worden. De parcoursen van deze wedstrijden komen ook door uw gemeente.

Aandachtspunten veiligheid
Om een optimale veiligheid te waarborgen tijdens de duur van de doorkomst(en), vragen wij aandacht voor de volgende punten:

  • Laat s.v.p. geen huisdieren loslopen in de omgeving van het parcours.
  • Wees attent op spelende kinderen.
  • Laat op het parcours geen voertuigen geparkeerd staan.
  • Mocht u onverhoopt - met welk vervoermiddel dan ook - op het parcours terecht komen, neem dan altijd de door de renners te volgen richting. Blijf achter de renners, neem afstand in acht, matig uw snelheid en verlaat het parcours zo vlug mogelijk op het eerstvolgende kruispunt.
  • Als een groep renners nadert, stop dan onmiddellijk en wijk uit naar de zijkant van de weg.
  • Volg s.v.p. de richtlijnen die u op de kruispunten door politie, bevoegde personen of verkeersregelaars worden gegeven.

Voor een uitgebreide routebeschrijving en een doorkomsttijdentabel kunt u terecht op www.amstelgoldrace.nl

Paaltjes Sint Catharinastraat tijdelijk verwijderd

In verband met dit evenement worden op donderdag 18 april de verkeerspaaltjes ter hoogte van de wegversmallingen op de Sint Catharinastraat in Ulestraten verwijderd. De paaltjes worden weer teruggeplaatst op dinsdag 23 april.