Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Aanstaande zondag: Verkeersmaatregelen Marathon Meerssen

Gepubliceerd op: 08 oktober 2018 11:30

Marathon Meerssen
Zondag 14 oktober 2018 vindt voor de 21ste keer de Marathon van Meerssen plaats. Het parcours bestaat uit een ronde van 10,5 kilometer en voert grotendeels door Meerssen en Ulestraten. De lopers kunnen kiezen uit vijf onderdelen: 5 km, kwart marathon (10,5 kilometer), halve marathon (21,1 kilometer), 20 Engelse mijl (31,5 kilometer) en marathon (42,2 kilometer). Al naar gelang de afstand komen ze een, twee, drie of vier keer door Ulestraten. Daarnaast zijn er diverse jeugdlopen. Voor meer informatie: www.marathonmeerssen.nl

Om de loopwedstrijden mogelijk te maken, sluiten we diverse straten af voor alle verkeer, behalve voetgangers.

Afsluitingen

De Markt in Meerssen is van zaterdag 13 oktober 07.00 uur tot maandag 15 oktober 19.00 uur afgesloten voor verkeer. Ook parkeren is dan niet mogelijk.

Verder zijn op zondag 14 oktober de volgende straten van 10.00-17.00 uur afgesloten:
Kerkstraat, Beekstraat, Steegstraat, Gasthuisstraat, Humcoverstraat, Hekstraat, Putstraat, Sint Catharinastraat, Dorpstraat, Genzonweg, Hoolstraat, Waterval, Genzon, Genzonweg, Humcoven, Visweg, Vogelzang, Kuileneindestraat en Kruisstraat.

Omleidingen doorgaand verkeer

Doorgaand verkeer tussen Meerssen en Ulestraten wordt op zondag 14 oktober van 10.00-17.00 uur omgeleid.

We vragen bewoners ten oosten van de Sint Catharinastraat Ulestraten om hun auto buiten het parcours te parkeren. Voor de bewoners ten oosten van de Sint Catharinastraat is er een oversteek gemaakt voor voertuigen. Deze oversteek is ter hoogte van De Sauveurstraat en de Kennedystraat.

Verkeer vanaf Schimmert naar Ulestraten en Meerssen wordt omgeleid via de Burgemeester Visschersstraat, Nieuwe Vliekerweg en Kruisberg.

Verkeer vanaf Bunde naar Valkenburg wordt omgeleid via de Maastrichterweg, Proost de Beaufortstraat, Parallelweg en Herkenberg.

Verkeer vanaf Raar wordt omgeleid via de Korte Raarberg, Synagogeplantsoen Volderstraat en Herkenberg.

Parkeerverbod

Aangezien het doorgaand verkeer via het Synagogeplantsoen wordt omgeleid, geldt  op zondag 14 oktober van 10.00-17.00 uur een parkeerverbod voor het deel van het Synagogeplantsoen tussen de Kuileneindestraat en de Volderstraat. We verzoeken de bewoners om hun auto niet op de straat te parkeren.

Parkeerplaats 't Bergske beperkt toegankelijk

Als gevolg van de afsluiting van het parcours is parkeerplaats 't Bergske op zondag 14 oktober van 10.00-16.00 uur slechts beperkt toegankelijk. Ook wegrijden van de parkeerplaats is dan nagenoeg niet mogelijk. Bezoekers van de Marathon Meerssen kunnen hun auto parkeren bij Sporthal Marsana, bij het station (aan de overzijde van de spoorweg) of in parkeergarage Proosdijpark.

Omleiding streekbussen

De streekbussen van lijn 52 van Arriva wordt op zondag 14 oktober van 10.30-16.30 uur omgeleid. De haltes Putstraat, Humcoven, Op de Beukel en Stella Maris komen tijdelijk te vervallen. Bij station Meerssen en bij Vliek in Ulestraten komt een tijdelijke halte.

Vragen?

Voor meer informatie over de verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl