Gemeente Meerssen | Aanleg snelle fietsroute tussen Meerssen en Maastricht-Noord

Nieuwsbericht Aanleg snelle fietsroute tussen Meerssen en Maastricht-Noord

Gepubliceerd op: 21 maart 2022 14:30

Snelle fietsroute
Vanaf maandag 28 maart start aannemer Besix met de aanleg van het volgende traject van de snelle fietsroute Sittard-Maastricht. Tot in de loop van de zomer is Besix aan het werk tussen de rotonde bij de Bunderstraat in Meerssen en de Mariënwaard in Maastricht. Automobilisten en (brom)fietsers kunnen met behulp van verkeersregelaars vrijwel voortdurend doorgaan.

Wat gaat er gebeuren?

  • De fietspaden tussen de rotonde Sint Josephstraat in Meerssen en Maastricht-Noord worden verbreed en vernieuwd.
  • De oude busbaan langs de Mariënwaard verdwijnt.
  • De stoepen langs de Maastrichterweg – tussen Sint Josephstraat en Bunderstraat – worden vernieuwd.
  • Tot slot krijgt de kruising Mariënwaard-Kruisdonk een nieuwe laag asfalt.

Snelle fietsroute

Bereikbaarheid woningen en bedrijven

Woningen en bedrijven blijven steeds bereikbaar. Automobilisten moeten rekening houden met een om-en-om regeling. (Brom)fietsers worden omgeleid via het fietspad aan de overkant van de weg, zodat aannemer Besix veilig kan doorwerken. Tijdens werkzaamheden tussen rotonde Sint Josephstraat en rotonde Bunderstraat en het asfalteren van de kruising Mariënwaard-Kruisdonk wordt verkeer omgeleid. Via Maastricht Bereikbaar en de BESIX Infra Omgevingsapp worden wegafsluitingen en omleidingen bekendgemaakt.

Werken in twee gebieden

Het werkgebied is opgeknipt in 2 delen: van Mariënwaard tot aan rotonde Witte Hoek en van rotonde Witte Hoek tot aan rotonde Bunderstraat. Aannemer Besix werkt tegelijkertijd in beide delen van het werkgebied. Zo wordt de duur van de werkzaamheden tot een minimum beperkt.

Duur van de werkzaamheden

Naar verwachting levert aannemer Besix het traject tussen Meerssen en Maastricht-Noord in de loop van de zomer op. Door regen of onverwacht hoge temperaturen kan de planning vertraging oplopen.

Waarom wordt een snelle fietsroute aangelegd?

De snelle fietsroute sluit aan op het landelijk netwerk Tour de Force. Voor de realisatie van de snelle fietsroute staan de Provincie Zuid-Limburg, Zuid-Limburg Bereikbaar en de gemeenten langs de route (Beek, Stein, Meerssen, Maastricht en Sittard-Geleen) samen aan de lat. De snelle fietsroute heeft na oplevering een lengte van 23 kilometer. Doel is dat gebruikers zoveel mogelijk ongehinderd én daarmee sneller, comfortabeler en veilig kunnen doorfietsen. Zo wordt het makkelijker om de auto te laten staan en per fiets te reizen. Lees meer op de website van Zuid-Limburg Bereikbaar.

Vragen?

Wilt u meer weten over de werkzaamheden voor de aanleg van de snelle fietsroute tussen Meerssen en Maastricht-Noord? Neem dan contact op met aannemer Besix via SFRmaastricht-meerssen.infra.nl@besix.com.