Gemeente Meerssen | 75 jaar Bevrijding - Voorstelling 'In het zicht van de vrijheid' (en wandeling naar Wijngaardsberg)

Evenement75 jaar Bevrijding - Voorstelling 'In het zicht van de vrijheid' (en wandeling naar Wijngaardsberg)

  • Begin: 13 september 2019 20:30
  • Locatie: Huize Vliek Ulestraten
  • Gepubliceerd op: 15-07-2019

Vlak voor de bevrijding werden twee Zuid-Limburgse verzetsstrijders op de Wijngaardsberg nabij Ulestraten opgepakt door Duitse soldaten. Ze werden naar Valkenburg gebracht, waar ze na een schijnproces ter dood werden veroordeeld en vervolgens doodgeschoten op de Cauberg. Nog steeds herinnert een gedenkteken op de executieplek aan hun tragische dood.  Jos Frusch, directeur van het Openluchttheater Valkenburg, heeft over dit gebeuren een muzikaal drama geschreven met de titel 'In het zicht van de vrijheid' dat op enkele plaatsen in Zuid-Limburg wordt opgevoerd. De cast bestaat o.a. uit Susan Seegers en Pascal Pitti. Regie is in handen van Sybrand van der Werf.

De uitvoering van dit muzikale drama vindt plaats op de binnenplaats van Huize Vliek in Ulestraten. Entree voor deze bijzondere uitvoering is € 12,50. Tickets zijn te koop bij:
Cigo Meerssen, Bloemenhuis de Zonnestraal Meerssen, Senff/Cigo Bunde, Boerenbond Ulestraten, Beum Elektro Rothem en Bakkerij La Estrella Geulle. Wees er snel bij, want op=op!

Wandeling naar de Wijngaardsberg
Voorafgaand aan deze uitvoering is er voor de liefhebbers om 18.30 uur een wandeltocht met gids vanaf Huize Vliek naar de Wijngaardsberg in Ulestraten. Bij boerderij Horsmans wordt op de plek waar de twee verzetsstrijders gearresteerd werden een korte herdenking gehouden. Daarna wordt samen teruggelopen naar Huize Vliek om aansluitend de voorstelling 'In het zicht van de vrijheid' bij te wonen. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor deze wandeling. De groepen voor de wandeling zijn vol.