Gemeente Meerssen | Afvalwijzer

Artikel Afvalwijzer

Afvalwijzer 2021

Afvalwijzer 2021 (pdf-bestand)

Persoonlijke afvalkalender

Op de persoonlijke afvalkalender kunt u zien wanneer het afval in uw straat wordt opgehaald. U kunt uw persoonlijke afvalkalender downloaden via www.besteuitafval.nl.

Let op! Vanaf december 2021 wordt de afvalkalender niet meer huis-aan-huis verspreid in de gemeente Meerssen. De afvalkalender is beschikbaar in de Milieu App of via www.besteuitafval.nlGeen smartphone? Kunt u niet printen? Als u zelf niet kunt printen, neem dan telefonisch contact op met de gemeente via 14 043. In het telefoonmenu kiest u voor optie 4 'geprinte afvalkalender aanvragen'. U wordt dan doorgeschakeld naar het centrale telefoonnummer van Rd4. Rd4 verzorgt voor de gemeente Meerssen de afvalkalender en de Milieu App. U kunt ook direct contact opnemen met Rd4 via telefoonnummer 045-5437100.

Nieuwe Milieupas aanvragen

Wanneer u de pas verliest (of bij defect of diefstal) kunt u een nieuwe pas aanvragen op www.besteuitafval.nl. Bij een verhuizing wordt de Milieupas van het betreffend adres geblokkeerd en ontvangt de nieuwe bewoner een nieuwe pas. U hoeft de pas dus niet achter te laten in de woning.

Gratis Milieu App

afval
Heeft u de Milieu App al op uw smartphone staan? Via deze handige app vindt u alle informatie over afvalinzameling in de gemeente Meerssen op uw smartphone. In de Milieu App vindt u o.a. uw persoonlijke afvalkalender (mét alarmfunctie!), uw digitale milieupas, een kaart met alle straatcontainers in uw buurt, informatie over de milieuparken & kringloopcentra in de regio en een afvalscheidingswijzer (die per afvalsoort laat zien waar u deze kunt inleveren). Download de gratis Milieu App nu!

Relevante documenten en links