Nieuwsbericht Zwembad Meerssen kan open

Publicatiedatum: 21 april 2017 12.10 uur

Zwembad de Parel (foto: Aron Nijs)
De gemeenteraad van Meerssen heeft besloten dat vanaf 2017 het openluchtzwembad van Meerssen geen gemeentelijke kernactiviteit meer is. Er werd besloten dat de gemeente geen structurele middelen meer beschikbaar zou stellen om het zwembad open te houden.De gemeenteraad zette echter wel de deur open voor burgers om het zwembad in eigen beheer te laten voortbestaan.

Vereniging Zwembad Meerssen

Uit diverse reacties is toen een vereniging Zwembad Meerssen ontstaan: een groep enthousiaste mensen die bereid waren om te onderzoeken of het mogelijk is het zwembad open te houden. Zij hebben de afgelopen maanden leden geworven voor de vereniging.

Zwembad kan open!

Na een  uitgebreid technisch onderzoek (gefinancierd door de gemeente) bleek dat er achterstallig onderhoud was. Om het zwembad in 2017 te kunnen openen, is een investering nodig van circa € 35.000. Tijdens de raadsvergadering van 20 april heeft de gemeenteraad besloten dit bedrag beschikbaar te stellen. Het zwembad kan dus in 2017 zijn deuren openen voor de leden van de vereniging Zwembad Meerssen.  De precieze datum dat het zwembad open gaat, is nog niet bekend.

Balans opmaken

Na afloop van het zwemseizoen 2017 zal de vereniging Zwembad Meerssen en de gemeente de balans opmaken en bekijken of het zwembad ook in de komende jaren open blijft en welke kosten daar dan mee gemoeid zijn.

Meer informatie over vereniging Zwembad Meerssen

Kijk op de facebookpagina 'Red zwembad de Parel'. Om lid te worden van de vereniging kunt u een mailtje sturen naar zwembadmeerssen@gmail.com. Hier kunt u ook terecht met eventuele vragen. Of bel voor inlichten met Ton Scheepers, tel. 06-29600752.

Foto: Aron Nijs