Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Zondag 15 september: Liberty Tour door alle kernen (75 jaar bevrijding)

Gepubliceerd op: 09 september 2019 15:50

Bevrijding 75 jaar
In het kader van 75 jaar Bevrijding trekt op zondag 15 september 2019 een karavaan van ca. 100 legervoertuigen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog door de vijf woonkernen van de gemeente Meerssen. Dit is de zogenaamde Liberty Tour' (vrijheidstoer). Ook trekken ca. 10 Amerikaanse veteranen die de bevrijding hebben meegemaakt mee in deze stoet. In elke kern wordt heel even halt gehouden om enkele artiesten te laten optreden. Zij zingen liedjes uit de dagen van de bevrijding.

Route van de Liberty Tour

10.00 uur Binnenkomst Rothem
Binnenkomst gemeente Meerssen via Meerssenerweg, rotonde Wittehoek en Klinkenberg.

10.10 uur Stopplaats Rothem: Jo Cabo
De Liberty Tour stopt bij Jo Cabo (begin Tussen de bruggen). Hier treden artiesten op.

10.20 uur Vertrek naar Meerssen
De eerste 65 voertuigen rijden dan al langzaam door naar Meerssen. De rest volgt daarna. De hoofdgroep van militaire voertuigen rijdt de volgende route: via de Stationstraat, Bunderstraat, Pastoor N. Creftenstraat,  Pastoor G. Castrostraat, Pastoor M. Sterckenstraat, Gasthuisstraat, Beekstraat, Kruisstraat naar de Markt.

10.40 uur Stopplaats Meerssen: Markt
De Liberty Tour stopt op de Markt. Hier treden de artiesten op.

10.50 uur  Vertrek naar Ulestraten
Vanaf de Markt rijden de militaire voertuigen de volgende route: Kruisstraat, Kuileneindestraat, Op de Beukel, Humcoverstraat, Humcoven, Sint Catharinastraat en Dorpstraat.

11.10 uur Stopplaats Ulestraten: Dorpstraat voor de Dorpskroon
De Liberty tour stopt op de Dorpstraat voor de Dorpskroon. Hier treden de artiesten op.

11.20 uur Vertrek naar Bunde
Vanaf de Dorpstraat rijden de militaire voertuigen de volgende route: Sint Catherinastraat, Pastoor Halmansstraat, Burgemeester Visschersstraat, Beekerweg, Nieuwe Vliekerweg, Kruisberg, Tunnelweg (langs brandweerkazerne), Bunderstraat, Oude Rijksweg, Fregatweg, Weerterstraat, Meerssenhovenweg, Maastrichterweg, Sportlaan, Meidoornlaan, Kersenlaan, Schoollaan, Pastoorslaan.

11.50 uur Stopplaats Bunde: Binnenplein / parkeerplaats Wilgenhof
De Liberty tour stopt op het binnenplein/parkeerplaats van de Wilgenhof. Hier treden de artiesten op.

12.00 uur Vertrek naar Geulle
Vanaf de Wilgenhof rijden de militaire voertuigen de volgende route: Pastoorslaan, Meidoornlaan, Sportlaan, Papenweg, Pletsstraat, Pasweg, Brommelen, Westbroek, Andreas Sauerlaan, Hulserstraat, Marktplein.

12.15 uur Stopplaats Geulle: Marktplein
De Liberty tour stopt op het Marktplein. Hier treden de artiesten op.

12.25 uur  Vertrek naar Beek
Vanaf het Marktplein Geulle rijden de militaire voertuigen de volgende route: Hulserstraat, Processieweg, Broekhoven, Slingerberg, Hussenbergstraat, Cruisboomveld en dan richting Beek.

Vlaggen uithangen

Om deze Liberty Tour in het kader van de viering van 75 jaar Bevrijding extra feestelijk te maken, vragen wij bewoners langs de route om allemaal de vlag uit te hangen.

Niet parkeren op stopplaatsen en langs de route

Wij verzoeken u geen auto's te parkeren op de diverse stopplaatsen van de Liberty Tour. Bewoners langs de route worden gevraagd hun auto op de oprit te parkeren (of elders), zodat de straten vrij zijn van geparkeerde auto's.

Meer activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding