Nieuwsbericht Zomervakantie van NIX

Gepubliceerd op: 24 juni 2020 12:10

nix18 logo
De zomervakantie is een tijd waarin ook volwassenen vaak geneigd zijn om meer te drinken. Langere avonden, lekker weer en vaker vrienden over de vloer werken eraan bij dat er thuis meer/ vaker gedronken wordt. Je ziet dat ouders in deze tijd meer tolerant worden richting hun puber rondom het thema alcohol drinken, omdat ze zelf ook meer drinken. Vooral op de leeftijd 15-17 jaar worstelen ouders hoe hiermee om te gaan. Meer info hierover is hier te lezen.

Groepsdruk

In de puberteit en zeker in vakanties worden vrienden steeds belangrijker voor uw puber. In de leeftijd van 14-15 jaar zijn ze het meest beïnvloedbaar door groepsdruk. Ze zoeken uit tot welke groep zij behoren om hun eigen stijl zo veel mogelijk tot zijn recht te laten komen. Mocht uw zoon of dochter kiezen om bij een groep te horen waarin veel gedronken wordt dan ligt hier zijn/ haar interesse vaak ook. Meer info over groepsdruk leest u hier.

Wat kan ik doen als ouder?

Het goede nieuws is dat u als ouder toch nog steeds het meeste invloed heeft op de normen en waarden van uw kind. Uw mening over alcohol drinken, dronkenschap of leeftijdsgrens is vaak nog leidend bij uw puber. Blijf dus bij het standpunt NIX18 en geef uw kind een cadeau in lastige situaties. Nee zeggen, omdat het van je ouders niet mag, maakt nee zeggen gewoon makkelijker.

Hoe bespreek ik NIX?

De regel van NIX krijgt nog meer kracht als je hem goed bespreekt. Lees hier hoe u dit het beste kan doen of neem contact op met de afdeling preventie van Mondriaan (088-5067200).