Gemeente Meerssen | ZomerPodium Meerssen: Meerssen zet cultuur deze zomer op de kaart

Nieuwsbericht ZomerPodium Meerssen: Meerssen zet cultuur deze zomer op de kaart

Gepubliceerd op: 24 maart 2023 12:00

ZomerPodium
De Gemeente Meerssen gaat dit jaar voor een zomer vol (culturele) activiteiten en evenementen. In Meerssen wordt iedere zondag een activiteit georganiseerd onder de noemer ZomerPodium Meerssen (eerder in de media verschenen onder de werktitel 'Zomerfestival'). Zo hebben verenigingen de mogelijkheid om evenementen / activiteiten te organiseren. Én krijgen inwoners en toeristen een interessante activiteitenagenda aangeboden.

Zomeragenda

Een aantal dagen per jaar wordt de Markt (en enkele andere locatie in de gemeente) gebruikt voor activiteiten. Wethouder Louk Bongarts heeft Frank Maenen gevraagd om de planning van de zomeragenda en de coördinatie op zich te nemen. Verenigingen en artiesten uit de eigen gemeente genieten de voorkeur. Ook stemt hij met de ondernemers af wat het beste moment is voor een activiteit.

Activiteiten op de zondagmiddag

Op dit moment wordt gedacht aan een tijdstip na het uitgaan van de kerkdienst in de basiliek en voordat de gasten voor het diner komen. Ook de omwonenden worden geïnformeerd. Door het vaste moment in de week wordt Meerssen als plek voor cultuur op de zondagmiddag op de kaart gezet. Informatie over het ZomerPodium Meerssen wordt binnenkort onder andere gedeeld via de site van Visit Zuid-Limburg en ToerismeMeerssen.nl.

Wethouder Louk Bongarts en Frank Maenen
In de startblokken

Frank Maenen is door de gemeente Meerssen gevraagd ZomerPodium Meerssen op de kaart te zetten. Frank: "Ik ben een echte Meerssenaar en verenigingsman, maar daarnaast ben ik als professional ook al jaren betrokken in de evenementenwereld. Toen ik van de plannen van wethouder Bongarts hoorde, heb ik spontaan mijn diensten aangeboden. Mijn handen jeuken om nu officieel te beginnen. Ik ben blij dat we nu de overeenkomst hebben getekend. Laat alle verenigingen die deze zomer willen optreden maar contact met mij opnemen!"