Gemeente Meerssen | Zitting Gemeentelijk Stembureau voor de uitslag van de verkiezingen

Nieuwsbericht Zitting Gemeentelijk Stembureau voor de uitslag van de verkiezingen

Gepubliceerd op: 20 november 2023 12:50

De gemeente Meerssen stelt voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023 een Gemeentelijk Stembureau (GSB) in. Het GSB controleert en telt de stemmen. Ook maakt het GSB de uitslagen van de verkiezingen bekend.

Centraal tellen

Het GSB heeft op donderdag 23 november 2023 een openbare zitting in Gemeenschapshuis de Stip, Pastoor Dominicus Hexstraat 10 in Meerssen. Het GSB controleert de stemmen per politieke partij en telt dan ook de kandidaten. Het centraal tellen van de stemmen is openbaar.
Iedereen mag het telproces bijwonen. Aanmelden is niet nodig.
Na het controleren en tellen van de stemmen, maakt de GSB de uitslag van de verkiezingen bekend. De uitslag staat ook op onze website.

Bezwaar

Een kiezer kan mondeling of schriftelijk bezwaar maken bij de openbare zitting van een gemeentelijk stembureau of het centraal stembureau als deze het niet eens is met de door deze organen vastgestelde uitslagen.
Het GSB kan op grond van bezwaren besluiten om een gedeelte van de stemmen opnieuw te tellen of een ingebrachte klacht te beoordelen.
Let op: De kiezer kan meldingen doorgeven tot 48 uur voordat de zitting van het Centraal Stembureau (CSB), gepland op vrijdag 1 december 10.00 uur, plaatsvindt.