Gemeente Meerssen | Zeven nieuwe Archeo Route Limburg locaties geopend tijdens de Nationale Archeologie Dagen

Nieuwsbericht Zeven nieuwe Archeo Route Limburg locaties geopend tijdens de Nationale Archeologie Dagen

Gepubliceerd op: 23 juni 2021 08:55

archeoroute
Op de eerste dag van de Nationale Archeologie Dagen op 18 juni zijn in heel Limburg 7 nieuwe Archeo Route Limburg locaties geopend. Op maar liefst 3 locaties werd hier binnen de huidige corona regels een feestelijke en officiële tint aan gegeven. In Klimmen, Brunssum en Blitterswijck werden de locaties geopend door de wethouders van de betreffende gemeentes.

Archeo route Limburg

De Archeo Route Limburg is uniek voor Nederland. Het maakt met de modernste technieken archeologie en archeologische vondsten zichtbaar en bereikbaar. Op locatie staat de bezoeker oog-in-oog met een virtuele archeoloog. Hij vertelt via een video het verhaal achter de archeologische vondst. Daarna kan er via het spel ArcheoGo een voorwerp van iedere bezochte locatie verzameld worden. Ook vindt de bezoeker aanvullende informatie over dit voorwerp en kan bijgehouden worden welke voorwerpen al zijn verzameld.

Aantal archeologische vindplaatsen in Limburg

Met deze openingen komt het totaal aan Archeo Route Limburg locaties op 59. Tijdens de Nationale Archeologie Dagen in oktober 2018 zijn de eerste zes locaties geopend. Na ruim 2,5 jaar is de oorspronkelijke gedachte van voormalig gedeputeerde Teunissen, waarbij de Archeo Route een parelketting van locaties zou moeten worden, zeker gelukt. De locaties liggen dan ook door heel Limburg verspreid.

Beleving voor jong en oud

De veelzijdigheid van de Archeo Route Limburg maakt het interessant voor zowel mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis achter de verhalen, als ook voor mensen die meer in het spelelement zijn geïnteresseerd. Een ideale gezinsbeleving, ook in tijden van corona.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.archeoroutelimburg.nl