Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Zeven dagen water drinken én een dopper ontwerpen

Gepubliceerd op: 20 maart 2019 15:50

Dopper ontwerpwedstrijd1
Basisscholen De WereldSter en De Lindegaerd hebben meegedaan aan een dopper-ontwerpwedstrijd van JOGG Heuvelland. Zij mochten een tekening maken voor op het beroemde waterflesje. Wethouder Marly Heusschen ging op dinsdag 19 maart langs om de winnaars te onthullen.

De 7-dagen Waterchallenge

Jongeren krijgen per jaar gemiddeld 6 kilo suiker binnen door het drinken van gezoete dranken. Daarom werden eind september de basisschoolleerlingen van De WereldSter en De Lindegaerd uitgedaagd hierin verandering te brengen. Met de 7-dagen Waterchallenge van JOGG Heuvelland hebben zij ervaren hoe lekker water kan zijn.

Dopper-ontwerp wedstrijd

Onderdeel van deze week was de dopper-ontwerpwedstrijd. Een dopper is een flesje waar je water uit kunt drinken. Alle kinderen van De WereldSter en De Lindegaerd mochten een tekening maken. De mooiste tekening won voor de hele klas een dopper waarop de tekening werd afgedrukt. Op dinsdag 19 maart was het eindelijk zo ver: de winnaars van de ontwerpwedstrijd werden onthuld. Wethouder Marly Heusschen ging langs op de scholen om de winnaars bekend te maken en de doppers uit te delen. Op De WereldSter werd de wedstrijd gewonnen door Saar uit groep 3. Op De Lindegaerd maakte Jenna uit groep 5/6 het winnende ontwerp. Alle kinderen uit beide klassen kregen een prachtige dopper.

Rabobank bedankt

De Rabobank heeft is partner van JOGG Heuvelland en ondersteunt verschillende initiatieven binnen deze aanpak. Zo hebben zij in dit geval alle doppers van de ontwerp wedstrijd gesponsord. Dankjewel Rabobank!

Achtergrondinformatie JOGG

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is de beweging waarbij de gehele gemeente zich inzet om gezond eten, gezond drinken en bewegen voor jongeren gemakkelijk en leuk te maken. Het doel van JOGG is om een gezonde leefstijl onder jongeren te promoten en de gezonde keuze de makkelijke en normale keuze te maken.

Sinds april 2016 zijn de gemeenten Eijsden-Margraten, Meerssen, Vaals en Valkenburg gestart met de 'Jongeren Op Gezond Gewicht' (JOGG)- aanpak. Deze gemeenten werken samen onder de naam JOGG Heuvelland voor een periode van drie jaar (tot april 2019). Dit regionale JOGG samenwerkingsverband is uniek voor Limburg.

Dopper ontwerpwedstrijd2

Foto 1 (v.l.n.r.): Ellen Hamaekers van de Rabobank, Saar en wethouder Marly Heusschen
Foto 2 (v.l.n.r.): Ellen Hamaekers van de Rabobank, Kim Adriaens (JOGG Regisseur Meerssen) en wethouder Marly Heusschen