Nieuwsbericht Zaterdag 28 oktober: Nacht van de Nacht

Publicatiedatum: 12 oktober 2017 10.30 uur

Nacht van de nacht
Op zaterdag 28 oktober 2017 wordt in de gemeente Meerssen meegedaan aan de 'Nacht van de Nacht'. Dit is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door de Natuur- en Milieufederaties. Doel van het evenement is aandacht vragen voor de gevolgen van verlichting in het donker.

Aanstraal verlichting in Meerssen

Om aandacht te vragen voor het donker, zullen tijdens de Nacht van de Nacht o.a. de aanstraal verlichtingen van de bibliotheek, het Proosdijpark, het gemeentehuis en de Basiliek gedoofd worden.

Nieuwe dimbare LED-verlichting

In steeds meer straten worden straatlampen met LED-verlichting geplaatst. Dit gebeurt projectmatig en in fases. Op dit moment zijn er ongeveer 40 straten waar LED-verlichting is geplaatst. Deze lampen zijn duurzaam door een lager energieverbruik en hebben een langere levensduur. Daarnaast wordt de LED-verlichting gedimd. Dit houdt in dat de nieuwe verlichting 's avonds na 23.00 uur niet meer om en om uitgaat, maar gedimd blijft branden. Dit komt de gelijkmatigheid van de verlichting ten goede en dat is weer beter voor de sociale- en verkeersveiligheid.

Vleermuisvriendelijke verlichting

In de Oude Steeg in Rothem plaatst de gemeente medio november dynamische en vleermuisvriendelijke verlichting. Hiermee houden we rekening met de Flora & Fauna in dat gebied, maar ook met de sociale- en verkeersveiligheid. Deze verlichting brandt alleen als er een (brom)fietser dan wel voetganger gebruik maakt van deze weg. Ook bij de Vliegveldweg (gedeelte buiten de bebouwde kom) plaatst de gemeente vleermuisvriendelijke verlichting. Dat zal medio 2018 gebeuren.

Activiteiten van IVN en Milieudefensie