Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Zaterdag 27 oktober: Nacht van de Nacht

Gepubliceerd op: 23 oktober 2018 09:10

Nacht van de Nacht logo
Op zaterdag 27 oktober 2018 wordt in de gemeente Meerssen meegedaan aan de 'Nacht van de Nacht'. Dit is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door de Natuur- en Milieufederaties. Doel van het evenement is aandacht vragen voor de gevolgen van verlichting in het donker.

Aanstraal verlichting in Meerssen

Om aandacht te vragen voor het donker, zullen tijdens de Nacht van de Nacht o.a. de aanstraalverlichtingen van het Proosdijpark, het gemeentehuis en de Basiliek worden gedoofd.

Dimbare LED-verlichting

In steeds meer straten worden straatlampen met LED-verlichting geplaatst. Dit gebeurt projectmatig en in fases. Op dit moment zijn er ongeveer 70 straten waar LED-verlichting is geplaatst. Deze lampen zijn duurzaam door een lager energieverbruik en hebben een langere levensduur. Daarnaast wordt de LED-verlichting gedimd. Dit houdt in dat de nieuwe verlichting 's avonds na 23.00 uur niet meer om en om uitgaat, maar gedimd blijft branden. Dit komt de gelijkmatigheid van de verlichting ten goede en dat is weer beter voor de sociale- en verkeersveiligheid.

Dynamische en vleermuisvriendelijke verlichting

In navolging van Oude Steeg in Rothem is de gemeente begonnen met het plaatsen van dynamische en vleermuisvriendelijke verlichting bij de Vliegveldweg. Verder zal eind 2018 eenzelfde soort verlichting langs het vrijliggende rijwielpad tussen Ulestraten en Meerssen worden geplaatst. Hiermee houden we rekening met de Flora & Fauna in dat gebied, maar ook met de sociale- en verkeersveiligheid. Deze verlichting brandt alleen als er een verkeersdeelnemer gebruikmaakt van deze weg.