Gemeente Meerssen | Zaterdag 24 oktober: Nacht van de Nacht

Nieuwsbericht Zaterdag 24 oktober: Nacht van de Nacht

Gepubliceerd op: 15 oktober 2020 16:25

Nacht van de Nacht logo
Op zaterdag 24 oktober doet de gemeente Meerssen mee aan de Nacht van de Nacht. Doel: aandacht vragen voor de gevolgen van verlichting in het donker.

Doven aanstraalverlichting

Om aandacht te vragen voor het donker, doven we tijdens de Nacht van de Nacht o.a. de aanstraalverlichtingen van het Proosdijpark, het gemeentehuis en de Basiliek.

Dimbare LED-verlichting

In steeds meer straten worden straatlampen met LED-verlichting geplaatst. Dit gebeurt projectmatig en in fases. Op dit moment zijn er ongeveer 100 straten waar LED-verlichting is geplaatst. Dit is ca. 30% van alle lichtmasten. LED-verlichting is duurzaam door een lager energieverbruik en hebben een langere levensduur. Daarnaast wordt de LED-verlichting gedimd. Dit houdt in dat de nieuwe verlichting 's avonds na 23.00 uur niet meer om en om uitgaat, maar gedimd blijft branden. Dit komt de gelijkmatigheid van de verlichting ten goede en dat is weer beter voor de sociale- en verkeersveiligheid.

Dynamische en vleermuisvriendelijke verlichting

Bij uitbreiding van de openbare verlichting houen we rekening met de Flora & Fauna. Zo is er afgelopen jaren bij de Oude Steeg, Vliegveldweg en het rijwielpad Humcoven dynamische en vleermuisvriendelijke verlichting geplaatst. Deze verlichting brandt alleen als er een verkeersdeelnemer gebruikmaakt van deze weg. Op deze wijze houden we rekening met de Flora & Fauna in dat gebied én de sociale- en verkeersveiligheid.

 

Activiteiten Natuur- en Milieufederaties dit jaar online