Gemeente Meerssen | Zaterdag 17 september: Bevrijdingsconcert Koninklijke Fanfare Concordia Ulestraten

Nieuwsbericht Zaterdag 17 september: Bevrijdingsconcert Koninklijke Fanfare Concordia Ulestraten

Gepubliceerd op: 09 september 2022 09:15

Bericht van Buurtnetwerk Ulestraten

Net zoals de afgelopen jaren wil Buurtnetwerk Ulestraten de bevrijding van Ulestraten op 17 september 1944, nu 78 jaar geleden, niet geruisloos voorbij laten gaan. Tussen 19.00 en 20.00 uur zal Koninklijke Fanfare Concordia onder leiding van dirigent Hub Nickel musiceren bij het oorlogsmonument aan de Sint Catharinastraat. Het programma is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld.

De hele dag is er gelegenheid voor het leggen van bloemen om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding te gedenken. Voor de mensen die wat moeilijker ter been zijn, zijn enkele rijen stoelen beschikbaar. Ook ehbo is aanwezig. 

U bent van harte uitgenodigd om op 17 september te herdenken, te genieten van muziek en onze vrijheid te vieren.

75 jaar oorlogsmonument

Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat het oorlogsmonument aan de Sint Catharinastraat werd opgericht. Sinds enkele maanden staat er een vlaggenmast, zodat er ook de komende jaren op belangrijke herdenkingsdagen gevlagd kan worden.

Hoewel de Tweede Wereldoorlog ver achter ons ligt en het aantal mensen dat de oorlogsperiode zelf bewust heeft meegemaakt steeds kleiner wordt, is het goed om te herdenken en de vrijheid te vieren. Belangrijk is om te beseffen dat de vrijheid waarin we leven niet vanzelf is gekomen. Vele mensen hebben zich voor onze vrijheid ingezet en doen dat nog steeds. Vroeger en nu.