Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Zaterdag 13 april: Breincafé - thema Verlies- en rouwverwerking bij NAH

Gepubliceerd op: 08 april 2019 12:40

Breincafé
Op zaterdag 13 april is er van 14.00-16.00 uur weer een Breincafé in Activiteitencentrum Maastricht. Het Breincafé is een trefpunt voor mensen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun partners, familieleden, mantelzorgers, professionals en andere geïnteresseerden. In een plezierige en informele sfeer worden wisselende onderwerpen besproken. Het Breincafé is een ontmoetingsplaats, waar begrip is voor elkaar en waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Thema is deze keer: Verlies- en rouwverwerking bij NAH.

Elk hersenletsel is uniek, maar kenmerkend is de breuk in de levenslijn: het leven na het hersenletsel is immers anders dan het leven ervoor. Vaak ontstaan daardoor gevoelens van verlies en rouw, ook wel 'levend verlies' en 'chronische rouw' genoemd. Dat wordt door de omgeving niet altijd begrepen, terwijl erkenning van die gevoelens juist van groot belang is. Tijdens het Breincafé van 13 april is Priscilla Janssen te gast. Zij is onder andere voorzitter van hersenletsel.nl regio Limburg en columniste van Hersenletsel magazine.

Breincafé

Het Breincafé is in de regel iedere derde maandag van de maand. In april en oktober 2019 wijken we bij wijze van proef uit naar de zaterdagmiddag. In de maanden juli en augustus is er geen Breincafé.

U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Meer informatie

Voor meer informatie: www.samenverderlimburg.nl/Breincafé.

Het volgende Breincafé is op maandag 20 mei om 19.30 uur. Thema: RGM - Ronnie Gardiner Methode