Gemeente Meerssen | Word jij verkeersregelaar in de gemeente Meerssen?

Nieuwsbericht Word jij verkeersregelaar in de gemeente Meerssen?

Gepubliceerd op: 12 april 2023 13:20

Verkeersregelaar
Meerssen is een levendige gemeente met veel actieve verenigingen die kleine en grote evenementen organiseren. Soms moet voor een evenement een gedeelte van een weg of plein worden afgezet. Ook zijn er door het jaar intochten, optochten, processies en speurtochten. Om te zorgen dat dit veilig gebeurt, is soms de inzet van verkeersregelaars nodig. Zij geven het verkeer aanwijzingen en informatie over de omleidingen. 

We werken het liefst met lokale mensen, omdat zij de situatie ter plekke goed kennen. In de gemeente Meersen is een groep vrijwillige verkeersregelaars actief om de plaatselijke evenementen in de kernen te begeleiden. Deze groep is nu op zoek naar mensen die willen meehelpen.

Wat wordt er dan van mij verwacht?

Je wordt dan enkele keren per jaar benaderd met de vraag om het verkeer te regelen tegen een kleine vrijwilligersvergoeding. Verkeersregelaars volgen een digitale cursus en krijgen daarna een aanstelling van een jaar. De gemeente zorgt voor een veiligheidshesje en een fluit. Een verkeersregelaar moet ten minste 16 jaar oud zijn.

Heb je interesse om verkeersrgelaar in Meerssen te worden?

Meld je dan aan bij Carlo Poolen via e-mail: carlo.poolen@meerssen.nl of telefonisch: 14 043.