Gemeente Meerssen | Doe mee met het onderzoek verduurzaming historische woonhuizen in Limburg

Nieuwsbericht Doe mee met het onderzoek verduurzaming historische woonhuizen in Limburg

Gepubliceerd op: 17 juni 2021 11:45

Onderzoek
De Provincie Limburg telt een grote hoeveelheid historische woonhuizen. Vanuit de ambitie om Limburg groener en duurzamer te maken, voert de Provincie een onderzoek uit naar de kennis over en bereidheid tot verduurzaming van deze woningen. Want met de beschikbare financieringsmogelijkheden en de juiste vakman is het mogelijk om elk huis duurzaam en comfortabel te maken.

Woont u in een historisch of monumentaal woonhuis?

En wilt u meedenken over energiebesparing? Vul dan onderstaande vragenlijst in. U helpt de provincie om haar diensten op gebied van groen en duurzaamheid te verbeteren.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan

In de vragenlijst staan vragen over de motivatie en kennis over de (mogelijkheden tot) verduurzaming. De vragen gaan over de huidige situatie van uw woonhuis, eventuele verduurzamingsmaatregelen die voor u interessant zijn en waar u tegenaan loopt bij het verduurzamen van uw woning. Het invullen van de vragenlijst duurt 5 tot 10 minuten.

Dit onderzoek is een samenwerking tussen Provincie Limburg en De Groene Grachten. De Provincie Limburg stimuleert verduurzaming van woonhuizen met de Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis. Met dit onderzoek beoogt de provincie meer mensen op de hoogte te brengen van deze regeling, om zo meer historische woonhuizen klaar te maken voor de toekomst. De Groene Grachten is een advies- en onderzoeksbureau met veel ervaring op het gebied van verduurzamen van historische gebouwen.