Gemeente Meerssen | Woensdag 10 mei - Startersevent Limburg in Stadhuis Maastricht

Nieuwsbericht Woensdag 10 mei - Startersevent Limburg in Stadhuis Maastricht

Gepubliceerd op: 24 april 2023 09:05

Starterscentrum
"Ondernemen doe je samen!"

Een eigen bedrijf starten is niet altijd even makkelijk. Naast passie en doorzettingsvermogen is een goede voorbereiding één van de pijlers van succesvol ondernemerschap. Het StartersCentrum Limburg is al bijna 28 jaar hèt startpunt voor iedereen die hulp zoekt bij het starten van een eigen onderneming. Periodiek organiseren wij inspiratie-bijeenkomsten waarop deelnemers in korte tijd een verscheidenheid aan 'starterskennis' kunnen opdoen.

Startersevent

De 15e editie van dit gewaardeerde event vindt plaats op woensdagavond 10 mei 2023 van 19.00-22.30 uur in het stadhuis van Maastricht (aan de Markt in Maastricht). Het event is gratis voor iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer te starten of onlangs is gestart.

Wist je dat het aantal bedrijven in Nederland maar blijft groeien? De Kamer van Koophandel telde er eind vorig jaar ruim 2,3 miljoen. Dat is bijna 6 procent meer dan een jaar eerder. De toename komt vooral door zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Inmiddels is 17% van de werkzame beroepsbevolking ondernemer. Tien jaar geleden was dat nog 10%. De groei is een trend die al een aantal jaren gaande is, zo ook in Limburg. In 2022 registreerde de KVK (Kamer van Koophandel) ruim 11.515 starters in Limburg (4% meer dan in 2021).

Het Startersevent voorziet in een duidelijke behoefte: samenkomen met andere starters en ondernemers uit de regio om je in een persoonlijke setting te laten informeren en inspireren over het zelfstandig ondernemerschap. Daarnaast wordt de mogelijkheid tot netwerken als een zeer waardevol onderdeel van deze avond beschouwd. Starten doe je immers nooit alleen!