Gemeente Meerssen | Woensdag 10 mei - Onweersbuien (code geel)

Nieuwsbericht Woensdag 10 mei - Onweersbuien (code geel)

Gepubliceerd op: 10 mei 2023 08:30

10 mei code geel
Het KNMI heeft voor vanmiddag / vanavond code geel afgegeven voor het hele land. Vanmiddag en vanavond in het zuidoosten enkele stevige onweersbuien. Tot aan het begin van de middag zijn er geen waarschuwingen van kracht.

Vanaf ongeveer 14.00 uur kunnen er in Noord-Brabant, Gelderland en Limburg enkele stevige onweersbuien voorkomen. Bij de buien is er een kleine kans op hagel en kan er in korte tijd veel neerslag vallen met kans op wateroverlast. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden.

Vanaf halverwege de avond nemen de buien in activiteit af.

Informatie, tips & adviezen

Kijk op www.wachtnietopwater.nlhoe je je kunt voorbereiden op mogelijke wateroverlast en wat je kunt doen om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Ook op www.meerssen.nl vind je tips & adviezenwat te doen tegen wateroverlast.

Waterstanden en neerslagverwachting

Via Waterbeeld Limburg ziet u in één opslag het overzicht van de huidige waterstanden, de neerslagverwachting, droogte en andere bijzonderheden. Op basis van vier kleuren zie je in welke fase we zitten en wat dit voor u betekent. Waterbeeld Limburg: www.waterschaplimburg.nl/waterbeeldU kunt ook de App Waterstanden Limburg downloaden via de App Store of Google Play Store.