Nieuwsbericht Wijzigingen openbaar vervoer gemeente Meerssen

Publicatiedatum: 09 december 2016 09.20 uur

Vanaf 11 december gaat onder de naam Limburgnet de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van start. Reizen tussen drukke bestemmingen, méér treinen en bussen, snellere verbindingen en een hogere frequentie. Maar ook maatwerkoplossingen op plekken en tijden waar de vraag naar openbaar vervoer minder is. Dat is het Limburgnet. Voor iedereen in Limburg.

Maatwerk vervoer

Op dagen en tijdstippen dat weinig mensen gebruikmaken van de bus, biedt Limburgnet maatwerk. Als u dan met de bus wil reizen, moet u tijdig reserveren. De bus rijdt dan namelijk alleen als een reservering is gemaakt. Dus: geen lege bussen meer. Maar wel busvervoer op het moment dat het nodig is.

Arriva

Wijzigingen openbaar vervoer in de gemeente Meerssen

Voor inwoners van de gemeente Meerssen zijn de belangrijkste wijzigingen:

Trein Heerlen - Valkenburg - Meerssen - Randwyck (lijnen S4 en S5)
De vertrektijden van de Heuvellandlijn zijn gewijzigd. Ook de sneltrein Heerlen-Maastricht rijdt voortaan door naar Randwyck.

Trein Maastricht-Sittard-Roermond (lijn S2)
De tijden op station Bunde zijn gewijzigd. Daarbij is de dienstregeling fors uitgebreid: 's avonds en op zondag rijdt deze stoptrein tussen Maastricht, Sittard en Roermond voortaan ieder half uur.

Buslijn 30 vervangt de huidige lijn 59 tussen Maastricht, Meerssen, het vliegveld, bedrijvenpark Leeuwenborgh, Beek, Geleen en Sittard. De halte Amerikalaan op het bedrijventerrein komt te vervallen. Tussen Meerssen en Maastricht rijdt lijn 30 via Beatrixhaven en via Limmel.

Buslijn 52 blijft de verbinding tussen Meerssen en Heerlen verzorgen: via Ulestraten, Schimmert, Hulsberg en Voerendaal.

Buslijn 63 tussen Meerssen en Bunde komt te vervallen, wegens het geringe aantal reizigers dat van deze lijn gebruik maakte. Als alternatief in de reisrichting Sittard kunnen reizigers gebruik maken van lijn 30 naar station Beek-Elsloo. Daar biedt lijn 30 aansluiting op de stoptrein naar Sittard.

Wijzigingen per kern

Bunde
Buslijn 9 van Bunde via Itteren en Borgharen naar Maastricht rijdt niet meer via Limmel, maar rechtstreeks via de Borgharenweg. Deze lijn rijdt één keer per uur.

Brommelen, Geulle: OV shuttle (deze wordt per 9 januari 2017 zo mogelijk vervangen door Buurtbus. Zie verderop in dit bericht)
De OV-shuttle vervangt lijn 17 in deze kernen. De OV-shuttle rijdt tussen:

  • Brommelen-Bunde (station Arriva)
  • Geulle-Bunde (station Arriva)
  • Geulle-Beek (station Arriva en centrum)
  • Geulle/Snijdersberg-Beek (station Arriva en centrum)

Wat is een OV-shuttle?
In enkele kleine dorpen is de vraag naar openbaar vervoer te klein voor een vaste buslijn. Hier zet Arriva de OV-shuttle in; een kleine bus die u van een dorpskern naar een nabij gelegen halte of knooppunt brengt om verder te reizen. Of andersom, van een halte of knooppunt terug naar de dorpskern. De OV-shuttle rijdt de hele week tussen 6 en 22 uur en biedt één vertrekmogelijkheid per uur. De OV-shuttle heeft per dorp één halte. Als u wilt, kunt u in het dorp thuis opgehaald en weer thuisgebracht worden.

Hoe reserveer je een OV-shuttle?
Om de OV-shuttle te reserveren, belt u het telefoonnummer 0800-0224050 (gratis). Vanuit Duitsland of België belt u 088-2776880. Indien gewenst ontvangt u een reserveringsbevestiging per SMS. Reserveer minimaal één uur voor de gewenste vertrektijd. Wilt u gebruikmaken van ophaal-/wegbrengservice aan huis, neem dan een ruimere reserveringstijd: minimaal anderhalf uur. Reserveren kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. U kunt in één keer meerdere ritten reserveren en u kunt tot drie maanden van te voren reserveren.

Heeft u een speciaal kaartje nodig voor de OV-shuttle?
In de OV-shuttle is de OV-chipkaart niet geldig. u kunt een speciaal kaartje kopen bij de chauffeur voor een enkele reis. Een korte rit (tot 2 km) kost € 1,- en voor een langere rit (meer dan 2 km) betaalt u € 2,-. Voordeurservice kunt u reserveren voor een meerprijs van € 2,50. u kunt ook met een OV-Studentenkaart en met een (ster)abonnement gebruik maken van de OV-shuttle. De chauffeur kan vragen naar een bewijs dat dit product op de OV-chipkaart geladen is. Maak daarvoor een print van www.mijnovchipkaart.nl waarop staat welke reisproducten op de OV-chipkaart staan met welke geldigheid.

Belangrijke informatie voor verbinding Geulle-Bunde-Meerssen: Buurtbus

De Stichting Buurtbus Beek heeft zich bereid verklaard de buurtbus Geulle te gaan rijden. Zij hebben een goed lopende organisatie waar de nieuwe buurtbusverbinding prima in kan worden opgenomen. Het gaat om uitbreiding met een tweede bus en 15-20 extra vrijwilligers. Stichting Buurtbus Beek wordt hierbij ondersteund door Arriva. Ze stellen alles in het werk om op 9 januari 2017 van start te kunnen gaan.

Arriva ontwikkelt op dit moment een voorstel voor deze maatwerk  dienstregeling. Basis voor de dienstregeling is de busverbinding Beek Station-Geulle-Bunde Station-Meerssen Station zoals dit ook was opgenomen in de petitie van de werkgroep 'behoud openbaar vervoer Geulle en in het gelijkluidend verzoek van het gemeentebestuur van Meerssen. Arriva komt rond 16 december met een uitgewerkt voorstel voor de dienstregeling. Meer informatie hierover volgt.

Meer informatie

Voor meer informatie over alle wijzigingen en over het maatwerk vervoer, kunnen reizigers terecht bij de  klantenservice van Arriva.

Website: www.arriva.nl/limburg
Facebook: www.facebook.com/ArrivaNederland
Twitter: www.twitter.com/Arriva_NL
Telefoon: 0900-2022022 (2 cent per minuut)

Arriva OV Servicepunten op de stations in Heerlen, Maastricht, Nijmegen, Roermond, Sittard, Venlo, Weert.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 7.00-19.00 uur, zaterdag 9.00-18.00 uur en op zon- en feestdagen 10.00-17.00 uur