Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Wethouders bezoeken welzijnsinstelling Trajekt

Gepubliceerd op: 31 oktober 2018 12:35

Trajekt - meet & greet - Marly
Op woensdag 24 oktober brachten wethouder Marly Heusschen en wethouder Jan Gulikers een bezoek aan welzijnsinstelling Trajekt. Samen met de andere wethouders van Maastricht en Heuvelland met welzijn in hun portefeuille en de beleidsmedewerkers kregen zij een levendige presentatie van het veelzijdige aanbod aan welzijnsactiviteiten van Trajekt.

In de carrousel

De Meet & Greet vond plaats op een bijzondere locatie: de Torenzaal bij Ipanema in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Na een warm welkom door onder meer de interim-bestuurder Guido van den Boorn en een goed verzorgde lunch werd het gezelschap in kleine groepjes rondgeleid langs een carrousel van welzijnsactiviteiten en –projecten. 

Trajekt - meet& greet - JanWat doet Trajekt?

Trajekt is dé welzijnsonderneming voor Maastricht en het Heuvelland. Zij zet zich in voor alle inwoners, zodat iedereen kan mee doen. Door samen te werken met en dichtbij de mensen, vanuit de vele gemeenschapshuizen en andere buurtvoorzieningen. De carrousel gaf de wethouders een goed beeld van de dienstverlening van Trajekt. In de gemeente Meerssen is dit:

  • Maatschappelijk werk
  • Schoolmaatschappelijk werk
  • Jongerenwerk: Straatcoach en JOGG-regisseur (Jongeren Op Gezond Gewicht)
  • Informatie en advies

Daarnaast zet Trajekt zich ook in voor de thema's laaggeletterdheid, armoedebestrijding en omgaan met verwarde personen. De bezoekers kregen tijdens de Meet & Greet alle gelegenheid om vragen te stellen.

Sfeerimpressie

Aan het einde van de dag hadden de wethouders en beleidsmedewerkers een goede indruk van het brede dienstenpakket van Trajekt. Hier vind je een sfeerimpressie van het bezoek. Meer lezen over Trajekt? Neem dan een kijkje op hun website en abonneer je op hun Nieuwsbrief.