Gemeente Meerssen | Wethouder Vanessa de Rond op bezoek in Den Haag

Nieuwsbericht Wethouder Vanessa de Rond op bezoek in Den Haag

Gepubliceerd op: 01 november 2022 16:35

Donderdag 3 november gaat wethouder Waterbeheer Vanessa de Rond naar Den Haag om te praten over de schadevergoeding voor gedupeerden van de watersnoodramp van juli 2021. 

Vanessa de Rond: "Onze inwoners hebben helaas veel vervelende ervaringen opgedaan bij het vergoed krijgen van hun schade door de waterramp. Veel mensen zijn met duizenden euro's schade blijven zitten. Met deze kennis kunnen we Kamerleden informeren en ondersteunen om op een goed manier het debat te voeren over de regeling voor de vergoeding van deze schade (WTS). Hopelijk kunnen we daarmee bijdragen aan nieuwe inzichten bij Kamerleden en de Minister. We hopen natuurlijk dat dit zal leiden tot een herziening van de huidige regeling en daarmee een betere vergoeding voor onze inwoners. Ik weet natuurlijk niet of dat zal gebeuren, maar dan hebben we er wel alles aan gedaan om onze ervaringen en kennis te delen!"

Hoe zat het ook alweer?

Afgelopen maart is een motie ingediend om 90% van de schade door de watersnood te vergoeden voor particulieren. Het college van burgemeester en wethouders heeft destijds ook een brief gestuurd aan de Tweede Kamer over de toepassing coulanceregeling voor gedupeerden. De motie – ingediend door Tweede Kamerlid Songül Mutluer – werd weliswaar aangenomen, maar door het kabinet onuitvoerbaar geacht. Mutluer bracht in augustus nog een bezoek aan de gemeente Meerssen. Het Tweede Kamerlid heeft een kamerdebat aangevraagd om het over de onuitvoerbaarheid van de motie te hebben. Dat zal binnenkort gepland worden.

Uitnodiging

Samen met Tweede Kamerlid Raymond Knops heeft Songül Mutluer nu wethouder De Rond uitgenodigd om naar Den Haag te komen. Samen met de eveneens zwaar getroffen gemeenten Gulpen-Wittem en Valkenburg wordt er een bijeenkomst georganiseerd in de Tweede Kamer om de actuele stand van zaken te bespreken en te kijken naar verdere opties en bewandelbare paden.