Gemeente Meerssen | Wethouder Vanessa de Rond bezoekt Den Haag in verband met schadevergoeding waterramp

Nieuwsbericht Wethouder Vanessa de Rond bezoekt Den Haag in verband met schadevergoeding waterramp

Gepubliceerd op: 03 november 2022 16:15

Op donderdag 3 november bezocht wethouder Waterbeheer Vanessa de Rond Den Haag om te praten over de schadevergoeding voor gedupeerden van de watersnoodramp van juli 2021.

Wethouder Vanessa de Rond: "Vandaag in Den Haag een prettig gesprek gehad met Tweede kamerleden Raymond Knops en Songul Mutluer over de schadevergoeding voor gedupeerden van de watersnoodramp. We hopen dat we door het delen van onze kennis en ervaringen een bijdrage kunnen leveren aan een goed kamerdebat hierover in februari. Hopelijk is de minister straks toch nog bereid om inwoners beter te compenseren voor de geleden schade. Ze hebben al genoeg meegemaakt."

Wethouder Vanessa de Rond in Den Haag samen met kamerleden Raymond Knops en Songul Mutluer

Hoe zat het ook alweer?

Afgelopen maart is een motie ingediend om 90% van de schade door de watersnood te vergoeden voor particulieren. Het college van burgemeester en wethouders heeft destijds ook een brief gestuurd aan de Tweede Kamer over de toepassing coulanceregeling voor gedupeerden. De motie – ingediend door Tweede Kamerlid Songül Mutluer – werd weliswaar aangenomen, maar door het kabinet onuitvoerbaar geacht. Mutluer bracht in augustus nog een bezoek aan de gemeente Meerssen. Het Tweede Kamerlid heeft een kamerdebat aangevraagd om het over de onuitvoerbaarheid van de motie te hebben. Dat zal in februari plaatsvinden.