Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Wethouder Marly Heusschen leest voor bij Peuteropvang de WereldSter

Gepubliceerd op: 03 oktober 2019 15:50

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek. Wethouder Marly Heusschen ging op 3 oktober langs bij Peuteropvang De WereldSter van MIK om voor te lezen aan de peuters.

Kinderboekenweek: wethouder Marly Heusschen leest voor

De peuteropvang nodigde de wethouder uit om te komen voorlezen om zo extra aandacht te schenken aan taal. Dit deed de wethouder graag! Op donderdag 3 oktober was het zover. De peuters zaten allemaal aandachtig te luisteren naar het verhaal over Johnnie de Spin. Het verhaal vertelde dat Johnnie er misschien wel wat eng uit ziet, maar ook lief is. Johnnie was er zelf ook bij, en na afloop van het verhaal werd hij door de peuters geknuffeld en geaaid.

Het belang van taalontwikkeling

In de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht geschonken aan taal. Taalontwikkeling is ontzettend belangrijk voor de algehele ontwikkeling van kinderen. Om te beginnen heb je taal nodig om goed te kunnen communiceren met volwassenen en andere kinderen. Als dat niet lukt, heeft dat vaak impact op je gevoel van welbevinden. En als je niet goed in je vel zit, is het ook veel lastiger om op andere gebieden in ontwikkeling te komen en te blijven. Daarnaast is taal natuurlijk ook heel sterk verbonden aan de hele denkontwikkeling. Je hebt taal nodig om logisch te kunnen redeneren en problemen op te lossen.

De gemeente werkt samen met de peuteropvang, kinderopvang en scholen in Meerssen aan taalstimulering en het bestrijden van taalachterstanden. Vaak gebeurt dit als onderdeel van voor- en vroegschoolse educatie (VVE).