Nieuwsbericht Wethouder Désirée Cortenraede onthult informatiebord Sint Martinuskerk

Publicatiedatum: 18 maart 2016 10.55 uur

Op vrijdag 11 maart onthulde wethouder Désirée Cortenraede het informatiebord bij de Sint Martinuskerk in Geulle aan de Maas. Op het bord heeft de gemeente Meerssen samen met een aantal vrijwilligers de geschiedenis van en interessante wetenswaardigheden over de prachtige Sint Martinuskerk verzameld.

Onthulling informatiebord Sint Martinuskerk

Onthulling informatiebord Sint Martinuskerk

Informatieborden

"Dit bord is het eerste in rij van een aantal van deze borden die de gemeente Meerssen gaat plaatsen op markante plekken," aldus wethouder Cortenraede. "Een primeur dus voor Geulle aan de Maas!" Wethouder Désirée Cortenraede benadrukte tevens dat het bord het resultaat is van een goede samenwerking tussen vrijwilligers, verenigingen en gemeente.

Onthulling informatiebord Sint Martinuskerk

Geschiedenis

Het bord werd samen onthuld met de heer Winus de Rouw. "Het is onmogelijk de roemrijke geschiedenis van de Sint Martinuskerk samen te vatten op een bord van dit formaat. Er is een veelvoud aan informatie beschikbaar," zo stelt de heer de Rouw. Het bord bij de Sint Martonuskerk bevat informatie over de bijzondere bouwstijl van de kerk, haar interieur en de pastoors die er door de eeuwen hun standplaats hadden.