Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Werkzaamheden af- en toeritten A2 en A79

Gepubliceerd op: 16 juli 2019 10:05

Werk in uitvoering
In opdracht van Rijkswaterstaat voert aannemersbedrijf Gebroeders Van Der Lee onderhoudswerkzaamheden uit aan het rijkswegennet. Als gevolg daarvan worden enkele af- en toeritten afgesloten.

Datum, tijd en locatie

De volgende toe- en afritten worden voor de duur van maximaal één uur afgesloten:

  • Maandag 22 juli, tussen 01.00-05.00 uur
    Afrit 51, Meerssen (A2 HRR, Geleen richting Maastricht)
  • Dinsdag 23 juli, tussen 21.00-06.00 uur
    Afrit 1, Bunde (A79 HRL, Heerlen richting Maastricht) en verbindingsboog van A79 naar A2
  • Vrijdag 26 juli, tussen 22.00-01.00 uur
    Toerit 51, Meerssen (A2 HRL, Maastricht richting Geleen)

Omleiding

Bij een afgesloten afrit wordt het verkeer door middel van een tekstwagen doorgestuurd om bij de eerstvolgende aansluiting te keren. De omrijdtijd bedraagt niet meer dan 10 minuten. Bij een afgesloten toerit wordt het verkeer door middel van een tekstwagen via de rijksweg teruggestuurd naar de voorgaande aansluiting, om daar te keren en de weg te vervolgen. De omrijdtijd bedraagt niet meer dan 10 minuten.

Nood- en hulpdiensten

Nood- en hulpdiensten met prio-1 hebben toestemming de afgesloten weggedeelten te gebruiken. In de afgesloten weggedeelten wordt maximaal 50km/h gereden. Ter plaatse van de daadwerkelijke werkzaamheden rijdt men maximaal stapvoets (max 15km/h). Aanwijzingen van wegwerkers worden te allen tijde opgevolgd. Nood- en hulpdiensten voeren optische signalen. Het gebruiken van de afgesloten weggedeelten geschiedt op eigen risico.

Lijndiensten

Lijnbussen mogen gebruik maken van de afgesloten weggedeelten. Lijnbussen rijden maximaal stapvoets (max 15km/h) op de afgesloten weggedeelten. Aanwijzingen van wegwerkers worden altijd opgevolgd. Lijnbussen voeren alarmverlichting binnen het werkvak. Door het gebruik van de alarmverlichting, kunnen wegwerkers het verschil zien tussen de gewone weggebruiker of iemand die welkom is in het werkvak. Het gebruiken van de afgesloten weggedeelten geschiedt op eigen risico.