Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Wegprofiel Kuileneindestraat: fietsers (en voetgangers) meer ruimte

Gepubliceerd op: 19 juli 2018 14:35

Kuileneindestraat
De provincie Limburg heeft ca twee jaar geleden nieuwe subsidierichtlijnen kenbaar gemaakt voor fietsstroken. Nieuw aan te leggen fietsstroken zouden minimaal een breedte van 180 cm moeten hebben. Dit verhoogt de fietsveiligheid en verlaagt de snelheid van het autoverkeer. De gemeente Meerssen geeft prioriteit aan het verhogen van de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers.

Werkzaamheden Kuileneindestraat

De afgelopen weken heeft groot onderhoud plaatsgevonden in de Kuileneindestraat. Hierbij is o.a. een nieuw fietspad aangelegd. Hierbij hebben wij de richtlijn van de provincie overgenomen. Daarnaast is op verzoek van de bewoners en in het kader van de verbetering van de toegankelijkheid voor minder-validen op sommige punten het trottoir verbreed.

Wegprofiel

Beide keuzes leiden er toe dat de rijloper (zwart asfalt) voor de auto's visueel smaller wordt. Op sommige punten (waar de woningen kort op de weg staan), blijft er zelfs nog slechts een smalle strook zwart asfalt over. De straat is bovendien bochtig, dus kan het op sommige plekken optisch vreemd uitzien.

Auto's mogen echter ook over de fietsstrook rijden mits ze ruimte laten voor de fietsers. Op de fietsstrook mag echter niet geparkeerd en gestopt worden. Wij hebben in de Kuileneindestraat dan ook extra parkeerplaatsen gemaakt voor bewoners en bezoekers.

Ook op andere plekken

Hetzelfde wegprofiel is ook toegepast in de Vliegveldweg, Pasweg en de weg door het buurtschap Weert. Diverse andere wegen zullen nog volgen.

Wegprofielen

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.