Gemeente Meerssen | Weer subsidie voor Meerssen en Ontwikkelingssamenwerking

Nieuwsbericht Weer subsidie voor Meerssen en Ontwikkelingssamenwerking

Gepubliceerd op: 15 januari 2024 11:40

Meerssen en Ontwikkelingssamenwerking, kortweg MOS, kan ook dit jaar weer rekenen op een subsidie van de gemeente Meerssen. MOS ontvangt € 2.000, - bedoeld om initiatieven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking te bevorderen.

MOS is blij met de verlenging van de subsidie en roept zowel organisaties en particulieren op aanvragen in te dienen. Maximaal vier projecten worden beloond. Belangrijkste voorwaarde is dat het gaat om initiateven die een binding hebben met Meerssen zodat de kennis en bewustwording over duurzame ontwikkeling, dichtbij en ver weg, aandacht krijgt van Meerssenaren.

MOS

MOS brengt armoede onder de aandacht en ondersteunt acties die bijdragen aan het verminderen van die armoede. Op dit moment steunt MOS 10 Meerssense particuliere initiatieven in Afrika, Azië, Midden-Amerika, Europa én zelfs een in Meerssen. Projecten die stuk voor stuk een steentje bijdragen aan het bestrijden van armoede. Daarnaast zorgt MOS voor informatie en bewustwording over armoede en duurzaamheid. Hiertoe organiseert MOS voorlichtingsactiviteiten in de gemeente Meerssen. Op het programma staat de themabijeenkomst voor iedereen op 25 januari bij Connect5 op de Markt in Meerssen. Deze start om 20.30 uur. Nathalie Ummels, coördinator van SDG-house Maastricht, komt dan praten over de sustainable development goals (duurzame ontwikkelingsdoelen) op lokaal niveau. Wat doen we zelf al, wat doen anderen en hoe kunnen we samen werken aan een leefbare wereld, ver weg en dichtbij?

Informatie

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van MOS: Meerssen en OntwikkelingsSamenwerking.
Meerssenaren met ideeën op het gebied van kleinschalige ontwikkelingshulp kunnen contact opnemen met het secretariaat. mossecretariaat@gmail.com