Nieuwsbericht Week van het geld

Publicatiedatum: 17 maart 2016 10.45 uur

Deze week vindt De Week van het geld 2016 plaats. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!

In de Week van het geld worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Voorbeelden zijn gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land door financiële professionals. Medewerkers van banken, verzekeraars en de gemeentelijke kredietbanken staan dan voor de klas om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. Kijk voor meer informatie op www.weekvanhetgeld.nl.

Pasopjegeld.nl

Op www.pasopjegeld.nl kunt u testen wat uw financiële situatie is en hoe u op eigen kracht uw financiën kunt verbeteren. Op basis van uw situatie krijgt u tips, hulpmiddelen en tools aangereikt om op uw uitgaven te besparen of om uw inkomen te verhogen. Voorkom problemen met schulden en kijk wat u zelf kunt doen. Ook biedt de website u een overzicht van vrijwilligers en professionals in de regio die u hierbij kunnen ondersteunen.