Nieuwsbericht Week van de veiligheid: weekmarkt in het teken van veiligheid

Publicatiedatum: 27 september 2016 16.40 uur

Week van de Veiligheid
Van 10 t/m 15 oktober 2016 is het de landelijke Week van de Veiligheid. Speciaal hiervoor staat de Weekmarkt Meerssen op donderdag 13 oktoberin het teken van Veiligheid. Naast de wekelijkse stands van de Weekmarkt treft u er ook allerlei stands op het gebied van veiligheid aan.

Centrum Fietsendiefstal

Velen hebben het helaas zelf wel eens meegemaakt: u parkeert uw fiets ergens en als u terugkomt, is hij verdwenen. Gestolen! Fietsendiefstal komt helaas nog altijd veel voor. Hoe kunt u nou voorkomen dat uw fiets gestolen wordt? Welke maatregelen kunt u nemen? Hoe kunt u uw fiets beter herkennen nadat hij gestolen is?  Waarom is het belangrijk aangifte te doen van fietsendiefstal? Op deze vragen en nog vele anderen kan het Centrum Fietsdiefstallen u antwoord geven.

Van 10.30-16.00 uur is het Centrum Fietsdiefstal tijdens de Weekmarkt aanwezig om u te informeren. Allerlei maatregelen en tips komen aan de orde, die het dieven moeilijker moet maken om uw fiets te stelen. Naast informatie over hoe u uw fiets goed vast zet, sloten en keurmerken, informeren de medewerkers u onder andere over de controle op fietsen met behulp van een DPC-reader en de RDW (stop heling van fietsen). U kunt uw fiets ook laten graveren met een uniek nummer (geen postcode).

Burgernet

Door middel van Burgernet kunt u een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw eigen buurt. Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven in de gemeente Meerssen om verdachten van misdrijven en/of vermiste personen op te sporen.

Wilt u meer weten over Burgernet? Op de Weekmarkt van donderdag 13 oktober staat ook een stand van Burgernet. Medewerkers van Burgernet kunnen u verder informeren en uw vragen beantwoorden. Heeft u zich nog niet aangemeld voor Burgernet? Bezoek dan de stand op de Weekmarkt en meld u alsnog aan! Hoe meer burgers zich aanmelden hoe veiliger uw eigen buurt wordt. Meer informatie: www.burgernet.nl

burgernet

Politie

Ook de politie is met enkele medewerkers en voertuigen aanwezig tijdens de Weekmarkt van 13 oktober. Heeft u vragen over bijvoorbeeld inbraakpreventie? De agenten helpen u graag verder!

Bezoek de Weekmarkt Meerssen tijdens de Week van de Veiligheid!

U bent van harte welkom!