Nieuwsbericht Week van de Veiligheid: speciale avondzitting Rechtbank voor ondernemers

Publicatiedatum: 22 september 2016 16.40 uur

Wilt u als ondernemer zelf zien wat er gebeurt met uw aangifte van winkeldiefstal, oplichting, zakkenrollerij of andere misdrijven tegen ondernemers? Op woensdag 5 oktober organiseert de Rechtbank Limburg in Maastricht een speciale avondzitting i.s.m. het Openbaar Ministerie Limburg. Tijdens deze  avondzitting behandelt de rechtbank zaken die te maken hebben met criminaliteit tegen ondernemers o.a. belediging, diefstal, bedreiging en verduistering.

U kunt de zitting bijwonen

De rechter en officier van justitie zullen tussen de zaken door  met u in gesprek gaan over hun aanpak en hun afwegingen. Welke afweging zou u maken? Wat zou u anders doen? Vindt u dat er  te lichte straffen worden uitgedeeld? Of juist niet? Dan is dit de gelegenheid om zelf te ervaren hoe een strafzaak verloopt, hoe de strafmaat bepaald wordt en daar vragen over te stellen.

De avondzitting is georganiseerd op speciaal verzoek van het MKB Limburg, de Limburgse Werkgeversvereniging en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond in het kader van de Week van de Veiligheid. Zij willen ondernemers die veelal overdag niet in de gelegenheid zijn om een zitting bij te wonen, de mogelijkheid bieden om dat eenmalig 's avonds te doen. Zij kunnen dan zelf zien wat er met aangiftes gebeurt van bijvoorbeeld winkeldiefstal of overlast.

Aanmelden

Om de zitting bij te kunnen wonen moet u zich van te voren aanmelden in verband met de beveiliging. U kunt zich online aanmelden via:
http://www.lltb.nl/week-van-de-veiligheid-2016

Locatie: Rechtbank Limburg, St. Annadal 1, Maastricht
Datum: woensdag 5 oktober, aanvang 18.30 uur