Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Week van de gezonde jeugd: groentehapjes voor alle kinderen in Maastricht-Heuvelland

Gepubliceerd op: 14 maart 2019 09:25

Vanaf dit voorjaar ontvangen alle baby's in de gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Maastricht bij het 4 maanden consult bij het consultatiebureau het pakket 'Groentehapjes in 10 stapjes'. Het pakket bevat handige tools om baby's groente te leren eten. Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht (SMPM) heeft dit mede mogelijk gemaakt.

Week voor de gezonde jeugd

Deze week (van 11-15 maart) is het de 'week voor de gezonde jeugd'. Bewegen en spelen is gezond, net als gezonde voeding. Voor je lijf én je brein. Toch bewegen jongeren niet genoeg en eten zij niet voldoende groente en fruit. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd zet Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Heuvelland en Maastricht samen met hun partners een stap vooruit naar een gezonde omgeving voor de jeugd.

Meer groente

We eten meer verse groenten dan een paar jaar geleden, maar veel kinderen zouden nog meer groente moeten eten. Het eten van verschillende soorten groente is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Groente helpt ook om op gezond gewicht te blijven. Daarnaast is het een goede gewoonte waar kinderen de rest van hun leven voordeel van zullen hebben.

Groentehapjes in 10 stapjes

Vanaf 4 maanden kan een baby gaan wennen aan vaste voeding. Om de smaakontwikkeling goed te laten verlopen, is het belangrijk dat een baby minimaal 10 keer een groente(smaak) proeft. Zo leert hij stap voor stap de groente te herkennen en lekker te vinden. De tools van het pakket zoals een stappenkaart en een ijsblokjeshouder maken het voor ouders gemakkelijk om elke dag verse groente te kunnen geven.

Het initiatief voor het pakket 'groentehapjes in 10 stapjes' ligt bij Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Heuvelland en Maastricht. Samen met de Jeugdgezondheidszorg van Envida en SMPM sloegen zij de handen ineen en bundelden de krachten om dit pakket beschikbaar te stellen voor alle baby's woonachtig in het Heuvelland en Maastricht. In de week van de gezonde jeugd zijn de eerste pakketjes uitgereikt.

Zie ook www.ggdzl.nl en www.jongerenopgezondgewicht.nl